Δύο Έλληνες ερευνητές της βρετανικής Αστυνομίας πρωταγωνιστούν στο νέο κύκλο ερευνών που έχει ανοίξει στην Κω για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν ο οποίος εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1991 σε ηλικία 21 μηνών.

Πρόκειται για τους αστυνομικούς του Νοτίου Γιόρκσάιρ Θανάση Φούρλη και τον Πάνο Δέδε, οι οποίοι βρίσκονται ξανά στο νησί. Κοινό τους πιστεύω είναι ότι παρότι έχουν περάσει 25 χρόνια ο φάκελος της υπόθεσης δεν έχει κλείσει και ότι μπορεί οι νέες εκσκαφές που γίνονται τα τελευταία 24ωρα στο σημείο της εξαφάνισης να ρίξουν φως στις έρευνες.

Οι δυο τους εργάζονται μαζί με άλλους Βρετανούς ντεντέκτιβ και ειδικούς επιστήμονες στην εξέταση οστών προσπαθώντας να αξιοποιήσουν πληροφορίες που έχουν λάβει από νέες μαρτυρίες. Η τελευταία σημαντική πληροφορία ανέφερε ότι ο Μπεν μπορεί να καταπλακώθηκε από εκσκαφέα κατά τη διάρκεια εργασιών σε οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από το σπίτι όπου διέμενε τότε η οικογένεια του.

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Φούρλης αναφέρει ότι «το τελευταίο 24ωρο έχουμε βρει πολλά οστά, τα οποία ανήκουν όμως σε πεθαμένα ζώα. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Το ίδιο είχε συμβεί σε ανάλογες έρευνες που είχαν γίνει το 2011. Έχουμε μαζί μας επιστήμονες που εξέτασαν τα οστά επί τόπου και διαπίστωσαν ότι δεν ανήκουν σε άνθρωπο. Η διαφορά σε σχέση με το 2011 είναι ότι οι ανασκαφές είναι πολύ πιο στοχευμένες, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών από νέους μάρτυρες. Το Μάιο λάβαμε μία μαρτυρία ότι ο Μπεν μπορεί να καταπλακώθηκε. Κρίναμε τη μαρτυρία αυτή ως αξιόπιστη. Από εκεί και πέρα έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ανωνυμία της πηγής, καθώς αυτό είχαμε υποσχεθεί εξ αρχής όταν ζητούσαμε από τον κόσμο να μας βοηθήσει στις έρευνες».

Ο χειριστής του εκσκαφέα απεβίωσε πέρυσι, γεγονός που ενδεχομένως συνέβαλε στην απόφαση του μάρτυρα να μιλήσει στους Βρετανούς αστυνομικούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.