Χρηματοδότηση 585 χιλ. ευρώ για τα σχολεία ειδικής αγωγής

Για την προμήθεια εποπτικών μέσων και οργάνων γυμναστικής


ΕΛΛΑΔΑ
8:25
27/09/2011
Χρηματοδότηση 585 χιλ. ευρώ για τα σχολεία ειδικής αγωγής
1
loading

Σημαντικό μέρος των αναγκών που αντιμετωπίζουν 45 σχολεία και Τμήματα Ένταξης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης για μαθητές με ειδικές ικανότητες και κινητικά προβλήματα, καλύφθηκε, μετά την εξασφάλιση από τo ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδότησης ύψους 535.855 ευρώ.

Συγκεκριμένα, o Δήμος Θεσσαλονίκης κατάθεσε «πρόταση χρηματοδότησης για έργο Εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων και τμημάτων ένταξης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» κατόπιν πρόσκλησης της Διαχειριστικής Αρχής ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας η οποία αφορά στην προμήθεια υλικών (εποπτικά μέσα, συστήματα πληροφορικής, ειδικά όργανα γυμναστικής, καθίσματα, θρανία κλπ).

«Καταγράψαμε τις ανάγκες μετά από συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές όλων των σχολείων Ειδικής Αγωγής, ενώ συνεργαστήκαμε άψογα και με την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν επιβαρύνεται στο ελάχιστο ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Να σημειωθεί ότι ένας μικρός αριθμός σχολείων που έμεινε λόγω ελλιπών στοιχείων εκτός προγράμματος, θα επιδιώξουμε να ενταχθεί σε συμπληρωματική πρόταση που θα υποβάλλουμε σύντομα ώστε να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών των σχολείων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Καρούμπης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Aimilios

    και λογω της κατεπειγουσας αναγκης που μας ηρθε ξαφνικα μετα απο τοσα χρονια, η προμηθεια θα γινει με απευθειας αναθεση..τα παντα για τα παιδια!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει