Με παροχή βοήθειας σε 3.577 δικαιούχους, η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα ολοκλήρωσε την Α’ φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές συμπράξεις.

Το πρόγραμμα, ξεκίνησε το Μάρτιο με τρεις διανομές στους δικαιούχους δύο Ιερών Μητροπόλεων και έξι δήμων( Αγ. Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου και οι μητροπόλεις Ν. Ιωνίας – Φιλαδέλφειας και Κηφισίας- Αμαρουσίου – Ωρωπού). Κατά τη συνέχιση του προγράμματος έως το τέλος του έτους οι δικαιούχοι θα λάβουν και συνοδευτικές υπηρεσίες, στη βάση των αναγκών τους.

Μέχρι σήμερα στους δικαιούχους διατέθηκαν πλήθος προϊόντων βασικής υλικής συνδρομής, τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και βρεφικών ειδών (επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας). Ενδεικτικά, οι δικαιούχοι παρέλαβαν:

– 31. 628 κιλά πορτοκάλια

– 15.768 πακέτα μακαρόνια

– 7.210 μπουκάλια ελαιόλαδου

– 6.081 τεμάχια νωπού κοτόπουλου

– 10.222 κιλά μήλα

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.