«Όταν οι γονείς σου προέρχονται από το χώρο της μουσικής, δύσκολα ξεφεύγεις από αυτό το χώρο» της είχε πει κάποτε κάποιος φίλος της. Και δεν έκανε λάθος.

Η Μαντώ από πολύ μικρή ανέπτυξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μουσική και χαρακτηρίστηκε «παιδί θαύμα» όταν σε ηλικία 4 ετών είχε απίστευτες φωνητικές ικανότητες. Η ικανότητά της αυτή έκανε τον πατέρα της και πιανίστα της τζαζ, Νίκο Σταματόπουλο και τη μητέρα της, σοπράνο της λυρικής σκηνής, Μαίρη Απέργη, να την στείλουν να σπουδάσει μουσική. Έτσι η τραγουδίστρια σπούδασε 8 χρόνια πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, πήρε ανώτερα θεωρητικά μαθήματα και έκανε φωνητική και χορό.

Στα 14 και παράλληλα με τις σπουδές της και τις δύο ξένες γλώσσες που μάθαινε, εμφανίστηκε στο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» που ανέβηκε στο θέατρο Καλουτά, υπό την επιμέλεια των Μίμη Πλέσσα και Δημήτρη Μαλαβέτα.

Όμως, η Μαντώ δεν είχε ταλέντο μόνο στη μουσική, διακρινόταν και στον αθλητισμό αφού ήταν αθλήτρια του Ολυμπιακού για περισσότερα από 7 χρόνια.

Την τράβηξε η μουσική ωστόσο αφού η εμφάνισή της στο μιούζικαλ ήταν η αρχή για την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Και γι’ αυτό μόλις ενηλικιώθηκε, υπέγραψε το πρώτο δισκογραφικό της συμβόλαιο. Για 5 χρονιά η τραγουδίστρια βρέθηκε στην Αμερική και παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με τον δάσκαλο της Barbra Streisand και της Lisa Minelli, Hal Sheaffer.

Γύρισε στην Ελλάδα ενώ είχε έτοιμο συμβόλαιο στην Αμερική επειδή πίστευε ότι είναι καλύτερο να γίνει γνωστή πρώτα στη γενέτειρα της. Έτσι, ακολούθησαν επιτυχία, συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες του εξωτερικού, Γιουροβίζιον (κάποιοι την κατέκριναν για την εμφάνισή της) και οικογένεια. Η Μαντώ είναι μητέρα δύο παιδιών, ενός αγοριού 9 ετών και ενός κοριτσιού, 5 ετών.

Σήμερα, όπως λέει στο newsbeast.gr, έχει ετοιμάσει cd σε στίχους και παραγωγή των «ΠΗΓΑΣΟΣ», ο οποίος θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες. Εκτός από αυτό, η Μαντώ ασχολείται και με την παραγωγή, αναζητώντας νέα ταλέντα και από το χειμώνα θα γίνει και δασκάλα αφού θα διδάσκει φωνητική σε Ωδείο Τέχνης.

Συμβουλεύει τους νέους να δουλέψουν σκληρά και να προετοιμαστούν τόσο ώστε να μην τους αμφισβητήσει κανείς και χαίρεται που ο κόσμος τη θυμάται για το ήθος και τη δουλειά της.

Στον ελεύθερό της χρόνο κάνει σκι, παίζει μπόουλινγκ, γυμνάζεται και περπατάει πάρα πολύ. Όπως κάθε μητέρα έτσι κι εκείνη στέκεται συνέχεια στο πλευρό των παιδιών της. Δεν τους χαλάει χατίρι και θέλει το καλύτερο για εκείνα.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».