Παράσταση διαμαρτυρίας για τη διακοπή της λειτουργίας του παραρτήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βασιλικών και τη μεταφορά των υπηρεσιών του στο ΙΚΑ Μαρτίου πραγματοποίησαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Συλλόγων και Πολιτών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Βλαχομήτρος, το παράρτημα του ΙΚΑ Βασιλικών εξυπηρετούσε τους 15.000 κατοίκους του πρώην δήμου Βασιλικών, δηλαδή τους κατοίκους έξι χωριών και δύο οικισμών της Χαλκιδικής, οι οποίοι θα αναγκάζονται να διανύουν μέχρι και 60 χιλιόμετρα ώστε εξυπηρετηθούν στο ΙΚΑ Μαρτίου.

Παράλληλα ανέφερε ότι στις 14 Μαΐου ο Δήμος Θέρμης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο όρισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του παραρτήματος ΙΚΑ Βασιλικών μέχρι το 2012, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση. Παρόλα αυτά, όμως, την 1η Ιουνίου διεκόπη η λειτουργία του παραρτήματος και οι υπηρεσίες μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ Μαρτίου.

Υπέρ της διακοπής του παραρτήματος του ΙΚΑ Βασιλικών τάσσεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης-Κεντρικής Μακεδονίας Στράτος Μίξιος, ο οποίος ανέφερε ότι οι διοικητικοί εργαζόμενοι του ΙΚΑ, εδώ και 10 χρόνια, ζητούσαν να κλείσουν τα παραρτήματα του Ιδρύματος που λειτουργούσαν με 1-2 εργαζόμενους, οι οποίοι έπρεπε να ασχολούνται μ’ όλες τις δουλειές, ακόμη και με θέματα για τα οποία έχουν άγνοια.

Παράλληλα, πρότεινε αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ, τη δημιουργία ΙΚΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων των πολιτών με το ΙΚΑ, μέσω ΚΕΠ.