Μια μεγάλη επένδυση που «καρκινοβατεί» επί μία δεκαετία στη Νότια Κρήτη φαίνεται να βρίσκεται στο τελευταία στάδιο της αδειοδότησης, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου Ομίλου κυπριακών συμφερόντων και του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Η επένδυση αφορά ένα συνδυαστικό έργο πρότυπης οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης και έχει σχεδιαστεί σε μια ιδιόκτητη έκταση του Ομίλου (1.600 στρεμμάτων) στην περιοχή Ακούμια, του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο νομό Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Παύλο Φωτιάδη, ο προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 400 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα προβλέπονται και 1.000 θέσεις εργασίας.

Τα πλάνα της επένδυσης αφορούν στην κατασκευή δύο ξενοδοχείων, συνεδριακού κέντρου, κέντρου θαλασσοθεραπείας, αθλητικού κέντρου, φαρμών βιολογικής καλλιέργειας και γενικότερα μια πρότυπη οικιστική ανάπτυξη.

Ο κυπριακός Όμιλος δραστηριοποιείται στους τομείς παραγωγής και εμπορίας ποτών, στις ασφάλειες ζωής και στην οικιστική και τουριστική ανάπτυξη. Εκτός Κύπρου έχει κάνει επενδύσεις σε Ελλάδα, Ρουμανία και Κροατία.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, η επένδυση έχει ξεμπλοκάρει σε μεγάλο βαθμό, ενώ η έναρξη της υλοποίησής της υπολογίζεται μέσα στο 2012. Ο ίδιος απέδωσε τη «δεκαετία της ταλαιπωρίας» στην ελληνική νομοθεσία και τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, που στις περισσότερες των περιπτώσεων λειτουργούν αποτρεπτικά για την προσέλκυση και ανάπτυξη επενδύσεων που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα.