Το πρωί ελεγκτής, το βράδυ ρυπαντής! Ο λόγος για έναν ελαιουργό, ο οποίος παρά τη θέση του ως αντιδήμαρχος του δήμου Φαιστού, δεν έδωσε το καλό παράδειγμα και έριχνε κατσίγαρους από το ελαιουργείο του στο φράγμα της Φανερωμένης.

Στο σημείο βρέθηκε ο εισαγγελέας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης μαζί με επόπτες δημόσιας υγείας και αστυνομικούς, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτοψία στο φράγμα, καθώς νέες καταγγελίες για ρύπανση στην περιοχή είχαν φθάσει στα αυτιά τους.

Ακολουθώντας τα ρυάκια του μολυσμένου νερού, το κλιμάκιο με επικεφαλής τον εισαγγελέα έφθασε στα ελαιουργεία από τα οποία προέρχονταν οι κατσίγαροι. Εντοπίστηκαν τέσσερις ελαιουργοί που ρύπαιναν, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τρεις, ενώ ο τέταρτος απουσίαζε και δε συνελήφθη.

Η εξοργιστική κατ’εξακολούθηση ρύπανση του φράγματος της Φανερωμένης θα εξακολουθεί να απασχολεί τον Εισαγγελέα και τους ελεγκτές που δε θα σταματήσουν να επιβλέπουν την κατάσταση στην περιοχή.

Πάντως, φαίνεται πως για το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα, αφού ο ίδιος είχε συλληφθεί ξανά πριν 20 ημέρες για οπλοκατοχή.

Πηγή: cretalive.gr