Σημαντικές τροποποιήσεις θα σημειωθούν από την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 στα δρομολόγια του Σιδηροδρόμου και του Προαστιακού.

Ειδικότερα, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Έδεσσας τίθεται σε ισχύ νέο πρόγραμμα δρομολογίων. Επίσης δρομολογούνται αμαξοστοιχίες μεταξύ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Άρνισσας και αντιστρόφως, οι οποίες, σε συνδυασμό με λεωφορεία στο σταθμό της Άρνισσας, θα εξυπηρετούν εκδρομείς προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.

Νέο πρόγραμμα δρομολογίων θα ισχύσει και στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Δικαίων.
Το νέο πρόγραμμα αποτελείται από δύο ζεύγη:
– Το IC 90/91 με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη 07:24 (έχει ανταπόκριση με το δρομολόγιο 604 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη) και από Δίκαια ώρα 16:26 (έχει ανταπόκριση με το δρομολόγιο IC75 από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα).
– Το 610/611 με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη 15:48 και από Δίκαια ώρα 05:19.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου παραμένουν ως έχουν, αλλά στο τμήμα γραμμής Λιοσίων – Κιάτου η διαδρομή θα διαρκεί 8 λεπτά περισσότερο, για τεχνικούς λόγους. Συνεπώς, αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης και άφιξης στους σταθμούς μεταξύ Θριασίου/Ασπρόπυργου – Κιάτου και προς τις δύο κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα από Άνω Λιόσια για Κιάτο, το τρένο θα αναχωρεί κάθε ΧΧ:22 ενώ από Κιάτο η αναχώρηση θα γίνεται κάθε ΧΧ:40.

Τέλος, από την Κυριακή 13.02.2011 αναστέλλεται, μέχρι νεωτέρας, η κυκλοφορία όλων των Διεθνών αμαξοστοιχιών.