Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει έντονα τις επόμενες μέρες και σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα θυμίζει επιτέλους φθινόπωρο, ενώ αναμένονται δυνατές βροχές και καταιγίδες.

Ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ 3, δήλωσε πως η καιρική αλλαγή θα παρατηρείται από την Πέμπτη, ωστόσο από τη Δευτέρα πρόκειται να είναι πιο έντονη, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα.

Πιο αναλυτικά, αέριες μάζες από τον Ατλαντικό «φέρνουν επιτέλους το φθινόπωρο», γιατί η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση, ενώ την Πέμπτη (9/11) αναμένονται διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε Αττική, Κορινθία και Αρκαδία και Χαλκιδική, ενώ καταιγίδες θα εμφανιστούν στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει, ενώ την Παρασκευή (10/11) βροχές θα εμφανιστούν στα δυτικά και μέχρι το βράδυ μπορεί να φτάσουν έως την Αττική. Έτσι, το Σάββατο (11/11) ο καιρός θα είναι άστατος σε πολλές περιοχές, όμως μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα θα ανοίξει. Εξαίρεση αποτελεί η δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου στα ανατολικά.

Ο καιρός θα είναι αίθριος την Κυριακή (12/11), αλλά το βράδυ θα γίνει πιο βροχερός και την Δευτέρα (13/11) αναμένεται βαρομετρικό χαμηλό, που θα δώσει δυνατές βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα, αναμένονται άνεμοι έως 6-7 μποφόρ. Εντούτοις, τις επόμενες μέρες τα προγνωστικά μοντέλα θα έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις περιοχές που θα επηρεαστούν από την νέα κακοκαιρία.

Ο καιρός την Πέμπτη

Το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει πως την Πέμπτη (9/11) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις από νωρίς το πρωί, και θα σημειώνονται βροχοπτώσεις και τοπικά καταιγίδες στη Θράκη, και ασθενείς βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελ/νησο, την Κρήτη και τα νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου, πιθανόν και στις Κυκλάδες. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί, όμως οι νεφώσεις θα παραμένουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 4 έως 18, στη Θεσσαλία από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 3 έως 20, στη Στερεά από 8 έως 24, στην Πελοπόννησο από 7 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 24, στις Κυκλάδες από 14 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 24 και στην Κρήτη από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου.