Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μίλησε την Πέμπτη (19/10) η Ματίνα Παγώνη. Όπως εξήγησε ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός αλλά σημείωσε πως «είναι απαραίτητος για τις ομάδες υψηλού κινδύνου».

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε στο «Πάμε Δανάη» και εξήγησε: «Προχθές άνοιξε η πλατφόρμα για το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά τουλάχιστον να ξεκινήσουμε οι ομάδες υψηλού κινδύνου και οι ηλικιωμένοι για να μπορέσουν τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο- Ιανουάριο που θα είναι σε έξαρση οι ιώσεις και οι γρίπες να ανταπεξέλθουν σαν οργανισμοί και να μην χρειαστεί να νοσηλευτούν ή να διασωληνωθούν».

«Επιπλέον πρέπει να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης που πρέπει να γίνει. Για τη γρίπη οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Οκτώβρη γιατί θέλει 15 μέρες για να κάνει αντισώματα και μετά να κάνουν και του κορονοϊού», συμπλήρωσε.

Εμβόλιο

«Ο covid ήταν πάντα εδώ, σε κάθε οικογένεια υπάρχουν ασθενείς»

«Ο covid ήταν πάντα εδώ, εμείς το είχαμε πει. Απλώς υπήρχαν εξάρσεις και υφέσεις. Έχει δώσει την παρουσία του με πολλές παραλλαγές και με ένα τελευταίο στέλεχος, το Πιρόλα.

Σε κάθε οικογένεια υπάρχουν ασθενείς, οι οποίοι μεταδίδουν ο νεότερος στον μεγαλύτερο και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχουμε μια αύξηση στους νοσηλευόμενους στις απλές κλίνες στα νοσοκομεία γύρω στο 23%», είπε.

«Ασθενείς νοσηλεύονται με συμπτώματα μέχρι και 7 μήνες» τόνισε.