Σπιτικές δίπλες

Τις γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και κανέλα


ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ CHEFS
8:54
24/12/2013
loading

Υλικά συνταγής
- 10 αυγά
- 1½ κιλό αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- καλό λάδι για το τηγάνισμα

για το μέλωμα
- 1 κιλό μέλι
- καρύδια και κανέλα.
- ¾ του ποτηριού νερό
- καρύδια και κανέλα



Τρόπος παρασκευής - [/ingredients]
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής συνταγής

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τ’ ασπράδια και προσθέτουμε σε αυτά τους κρόκους χτυπημένους με την ζάχαρη.
  2. Εν συνεχεία προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι.
  3. Θέλει προσοχή, διότι η ζύμη σφίγγει πολύ εύκολα. Πρέπει να είναι μέτρια προς το σκληρό.
  4. Αφού ζυμώσουμε πολύ καλά , λαδώνουμε τα χέρια μας συχνά για να μην κολλάνε, αρχίζουμε ν' ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη ή με το ειδικό μηχάνημα. Τα φύλλα πρέπει να είναι λεπτά και να απλωθούν ένα-ένα σε επιφάνεια στρωμένη με ύφασμα για να μην κολλήσουν.
  5. Για το τηγάνισμα, θα χρειαστούμε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι, με μπόλικο με αρκετό ελαιόλαδο. Η φωτιά μας θα πρέπει να είναι δυνατή, αλλά να μην καπνίζει το λάδι. Κόβομε τα φύλλα της ζύμης, τετράγωνα κομμάτια ψιλά 8Χ8cm περίπου ή λωρίδες και τα ψήνουμε, διπλώνοντας τα σε διάφορα σχήματα.
  6. Το κλασικό σχήμα είναι ο κύλινδρος αλλά και τα μαντηλάκια.
  7. Ένα-ένα κομμάτι που ψήνεται το βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίζουν τα λάδια του.
  8. Για το μέλωμα, ετοιμάζουμε ένα ζεστό σιρόπι από 1 κιλό μέλι + 3/4 ποτηριού νερό (να βράσουν 2').
  9. Βουτάμε μια-μια τις δίπλες στο σιρόπι και τις βάζουμε ξανά σε τρυπητό να στραγγίσουν.
  10. Τις γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και κανέλα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει