Υλικά
- 500 γραμμάρια γάλα
 - 100 γραμμάρια κρόκους αυγών
 - 100 γραμμάρια ζάχαρη
 - 30 γραμμάρια νες καφέ
 - 20 γραμμάρια ζελατίνα
 - 100 γραμμάρια μασκαρπόνε
 - 1300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
 - Για σαβαγιάρ
 - 360 γραμμάρια κρόκοι αυγών
 - 240 γραμμάρια ασπράδια
 - 300 γραμμάρια ζάχαρη
 - 400 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 70%
 - 5 γραμμάρια μπέικιν
 - λίγο βανίλια
 - σιρόπι σαβαγιάρ
 - -250 γραμμάρια νερό
 - 250 γραμμάρια ζάγαρι
 - Σιρόπι
 - -20 γραμμάρια ποτό Αμαρέτο
 - 10 γραμμάρια ποτό grand marnier
 - 5 γραμμάρια νες καφέ
 
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Βάζουμε το γάλα να βράσει με τη μισή ζάχαρη και το νες καφέ.
 - Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
 - Στους 70 βαθμούς προσθέτουμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη, το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι τους 82 βαθμούς όπου αποσύρουμε από την φωτιά.
 - Ρίχνουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες, ανακατεύουμε και κατόπιν το μασκαρπόνε όπου ομογενοποιούμε και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι τους 35 βαθμούς Κελσίου.
 - Αφού κρυώσει χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με ελαφρές κινήσεις. Σαβαγιάρ
 - Χτυπάμε τα ασπράδια στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια καλή μαρέγκα, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το αφήνουμε να χτυπηθεί για δύο λεπτά.
 - Βάζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε τα κροκάδια, το αφήνουμε λίγο και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ.
 - Σε ένα λεκανάκι έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν όπου ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ το ρίχνουμε σιγά – σιγά στον κάδο μαζί με τη βανίλια. Κόβουμε πάνω σε φύλα σιλικόνης και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για έξι λεπτά περίπου
 - Πριν τα ρίξουμε στο φούρνο τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Σιρόπι
 - Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το νες καφέ και το αφήνουμε να βράζει για δύο λεπτά.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ποτά.
 - Σιροπιάζουμε τα σαβαγιάρ με κρύο σιρόπι.