Υλικά

sidagi.gr
Βράζουμε τα ψάρια με το νερό. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε τις ψιλοκομμένες πατάτες και το κρεμμύδι.

Σουρώνουμε το ζωμό από το ψάρι μέσα στα λαχανικά. Προσθέτουμε μια ντομάτα κομμένη στα 4 και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Καθαρίζουμε τα ψάρια. Σερβίρουμε τη σούπα με τα ψάρια ξεχωριστά.

Υλικά για τέσσερα άτομα

1 κιλό ψάρια για σούπα
300 γραμμάρια πατάτες
1 ντομάτα
2 λίτρα νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι