Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1/2 κούπα μπέικον
  • 3 κ.γ. βούτυρο
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο (ή 150 γρ.κατεψυγμένο)
  • 100 γρ. κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 3 κόκκινες πιπεριές Φλώρινας
  • λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγη φρυγανιά

Εκτέλεση

Σοτάρετε το μπέικον με το βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Ζεματίστε το σπανάκι, στραγγίστε το καλά και ψιλοκόψτε το.

Βήμα 1
Αδειάστε το σ’ ένα μπολ μαζί με το μπέικον, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Βήμα 2
Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος πασπαλισμένο με φρυγανιά. Ψήστε την ομελέτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά της.
TAGS