Υλικά

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2- 3  κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κομμάτι βούτυρο (γύρω στα 25 γρ)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 300 ml ζωμό κοτόπουλο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • φρέσκο θυμάρι
  • τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Στη συνέχεια σοτάρετε και την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο.
  3. Ρίχνετε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.
  4. Στο μεταξύ βράζετε τις φαρφάλες. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει, σβήνετε τη φωτιά και πολτοποιείτε με τη ράβδο χειρός.
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύετε. Ρίχνετε λίγο φρέσκο θυμάρι  και τριμμένο τυρί πριν σερβίρετε.