Υλικά

  • 6 κρουασάν βουτύρου
  • Για τη γέμιση:
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • Για το σιρόπι: 1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη, 1/4 φλ. τσαγιού νερό, 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το γαρνίρισμα: 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε φέτες, ζάχαρη σε σκόνη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Για να φτιάξετε το απλό σιρόπι, προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη, το νερό και το ρούμι σε μια μικρή κατσαρόλα. Βάλτε τη σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη, 1 έως 2 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει, ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.
  3. Για να φτιάξετε την κρέμα, χτυπήστε το αλεύρι αμυγδάλου, με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Χρησιμοποιήστε το σύρμα για να διαλύσετε τυχόν μεγάλες μάζες στο αμυγδαλόλευρο.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να αποκτήστε ένα λείο μείγμα.
  5. Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα αμυγδάλου στο μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Το μείγμα θα σπάσει και θα χωριστεί στην αρχή, αλλά συνεχίστε να ανακατεύετε και θα ενωθεί ξανά σε ένα λείο μείγμα.
  6. Προσθέστε το μείγμα αμυγδαλόλευρου με μια λαστιχένια σπάτουλα και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογνεοποιηθεί.
  7. Κόψτε τα κρουασάν στη μέση οριζόντια με ένα οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού. Αλείψτε γενναιόδωρα την κομμένη πλευρά κάθε μισού με το απλό σιρόπι ή βουτήξτε τα γρήγορα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε όλο το σιρόπι.
  8. Για τη συναρμολόγηση, χρησιμοποιήστε τα 2/3 της γέμισης για να απλώσετε ίση ποσότητα στο κάτω μισό κάθε κρουασάν, περίπου 2 1/2 κουταλιές της σούπας ανά κρουασάν. .
  9. Πασπαλίστε μια μικρή χούφτα από τα αμύγδαλα σε φέτες στην κορυφή κάθε κρουασάν, πιέζοντας τα απαλά ώστε να κολλήσουν στο σιρόπι.