Η κανέλα, χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές της ιδιότητες, συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου και της χοληστερίνης στο αίμα, ενώ ταυτόχρονα μας προστατεύει από το οξειδωτικό στρες. Το μήλο, από την άλλη, με τον χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη, τις ισορροπημένες οξύτητες, τα πολύτιμα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες του, αποτελεί μαζί με την κανέλα τον ιδανικό συνδυασμό για ένα φθινοπωρινό σνακ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και υπέροχη γεύση.

Υλικά (12 τεμάχια)

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 60 γρ. μέλι
  • 2 αβγά & 2 ασπράδια
  • 150 γρ. γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 250 γρ. ξινόμηλο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1/2 κούπα σταφίδες (μαύρες ή ξανθές)
  • ελάχιστο αλάτι, κανέλα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υγρά υλικά: ελαιόλαδο, γάλα, αβγά, ασπράδια και μέλι.
  • Βήμα 2: Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά (εκτός από το μήλο και τις σταφίδες): αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι, κανέλα.
  • Βήμα 3: Ενώνουμε τα δύο μείγματα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μήλο και τις σταφίδες, ανακατεύοντας καλά.
  • Βήμα 4: Βάζουμε λαδόχαρτο στις θήκες για τα κεκάκια και με τη βοήθεια του πάτου ενός ποτηριού, το πιέζουμε ώστε οι θήκες να έχουν επαρκές βάθος για να δεχθούν τον χυλό.
  • Βήμα 5: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C για 30-35 λεπτά.

Διατροφική αξία (ανά τεμάχιο)

  • Ενέργεια: 193 kcal
  • Υδατάνθρακες: 24,6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 11,4 γρ.
  • Λιπαρά: 5,9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,8 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI