Τρία βασικά θρεπτικά συστατικά (β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη) μέσα στο καρότο υποστηρίζουν σημαντικά την υγεία των ματιών. Αρκεί να σκεφτείτε ότι μόνο ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο παρέχει το 400% των αναγκών σας σε βιταμίνη Α. Επιπλέον, το καρότο ωφελεί το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας την υπεράσπιση του σώματος από βλάβες από ελεύθερες ρίζες, επιβλαβή βακτήρια, ιούς και φλεγμονή.

Υλικά (6 τεμάχια)

  • 2 καρότα, τριμμένα στο λεπτό μέρος του τρίφτη και καλά στραγγισμένα
  • 80 γρ. μελάσα
  • 120 γρ. φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη
  • 40 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • 140-150 γρ. αλεύρι Ζέας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το τριμμένο καρότο, τη μελάσα, το αμυγδαλοβούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα, ανακατεύοντας καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • Βήμα 2: Στο μείγμα προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.
  • Βήμα 3: Ξεχωριστά ανακατεύουμε μεταξύ τους το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βήμα 4: Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ανακατεύοντας καλά τα στερεά με τα υγρά. Βάζουμε το μείγμα μας σε μικρές θήκες για το μάφιν (αν δεν έχουμε σιλικόνης, στρώνουμε λίγο λαδόχαρτο πριν βάλουμε το μείγμα).
  • Βήμα 5: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C, για 20 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά μάφιν

  • Ενέργεια: 187 kcal
  • Υδατάνθρακες: 26,5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5,6 γρ.
  • Λιπαρά: 5,8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI