Χάρη στην τζιντζερόλη, το φαγητό περνάει πιο γρήγορα από το στομάχι και διασπάται ευκολότερα κατά τη διαδικασία της πέψης. Έτσι λοιπόν, όταν τρώμε τζίντζερ, υποστηρίζουμε την πέψη και αποτρέπουμε το φαγητό να μένει για πολλή ώρα στο έντερο.

Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετικό. Για παράδειγμα, έχει φανεί ότι το τζίντζερ βοηθά στη μείωση της ναυτίας που προκαλούν οι χημειοθεραπείες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης -και ειδικά τις πρωινές ώρες- αν καταναλωθεί ως χυμός ή αφέψημα, το τζίντζερ συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφιση από αδιαθεσίες και ανακατωσούρες. Αλλά και κατά τη διάρκεια της περιόδου, μπορεί να μειώσει τις κράμπες, αν το καταναλώσουμε τακτικά 2-3 ημέρες πριν από την έμμηνο ρύση. Τέλος, το τζίντζερ βοηθά σε φουσκώματα και αέρια.

Υλικά (1 μερίδα)

  • χυμός από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 λάιμ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (όσο ένα σπιρτόκουτο)
  • 1 κούπα νερό
  • αρκετά παγάκια

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη και το βράζουμε στο νερό για περίπου 5 λεπτά.
  • Βήμα 2: Το σουρώνουμε και στο ζουμί του τζίντζερ που έχει προκύψει, προσθέτουμε τον χυμό του λάιμ, τον χυμό του λεμονιού και το μέλι, ανακατεύοντας καλά ώστε να λιώσει το μέλι.
  • Βήμα 3: Σερβίρουμε σε ποτήρι μαζί με τα παγάκια και απολαμβάνουμε τον αποτοξινωτικό χυμό.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 70 kcal
  • Υδατάνθρακες: 1,2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 0,0 γρ.
  • Λιπαρά: 0 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI