Όλα τα ψάρια, συμπεριλαμβανομένου και του τόνου, αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη και αναδόμηση των ιστών του σώματος. Σε συνδυασμό με τη χαμηλή του περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερίνη, ο τόνος αποτελεί μία ιδανική διατροφική επιλογή σε σχέση με άλλες ζωικές πρωτεΐνες.

Επιπλέον, είναι πλούσιος σε φώσφορο, σελήνιο και κάλιο. Ο φώσφορος, πέρα από τη συμβολή του στη διατήρηση της υγείας των οστών, συμμετέχει σε βασικές μεταβολικές λειτουργίες, όπως ο σχηματισμός των κυτταρικών μεμβρανών. Το σελήνιο δρα συνεργιστικά με τη βιταμίνη Ε, προσφέροντας προστασία στις ευαίσθητες στις οξειδώσεις ουσίες του οργανισμού, ενισχύοντας έτσι το φυσικό αντιοξειδωτικό αμυντικό μας σύστημα.

Υλικά (1 μερίδα)

  • 1 κονσέρβα τόνος σε λάδι (καλά ξεβγαλμένος και στραγγισμένος)
  • 2 αγγουράκια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1 καρότο, κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1-2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. καλαμπόκι

Για τη σως

  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Η επιτυχία αυτής της σαλάτας είναι η απλότητά της – χρειάζεστε μόνο ένα βάζο.

Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά, μαζί με τη σως, σε ένα μεγάλο βάζο και το ανακινούμε καλά, μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα και η σως να καλύψει όλα τα υλικά.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 268 kcal
  • Υδατάνθρακες: 4,5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 29,4 γρ.
  • Λιπαρά: 1,8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,4 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI