Οι ελπίδες ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της δίνει ώθηση σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Όπως σημειώνει το Reuters, στο τέλος της εβδομάδας λήγει η διορία για να επιτευχθεί μία συμφωνία ανάμεσα στη χώρα μας και τους Ευρωπαίους δανειστές, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όπως εξηγεί, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει παράταση του προγράμματος έως έξι μήνες, με την προϋπόθεση να επαναδιαπραγματευτεί, ενώ αναμένεται και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το αν θα συνεχίσει την παροχή έκτακτης ρευστότητας στις τράπεζες.

Το διεθνές οικονομικό πρακτορείο εκτιμά ότι οι επενδυτές αναμένουν ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία, γι’αυτό και οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται από το πρωί ανοδικά καταγράφοντας μάλιστα ακόμη και κέρδη που ξεπερνούν το 1%, κυρίως στο Μιλάνο και τη Μαδρίτη.

Με την προοπτική της συμφωνίας, κέρδη καταγράφει και το ευρώ που κινείται στην περιοχή του 1,14 έναντι του δολαρίου, ενώ στα θετικά τηη ημέρας είναι και η πτώση των επιτοκίων των ομολόγων.

Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των ελληνικών τριετών υποχωρούν κατά 100 μονάδες βάσης στο 17,7%, ενώ πτωτικά κινούνται και οι αποδόσεις των ομολόγων των άλλων οικονομιών στην περιφέρεια της ευρωζώνης.