Μπορεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας να άνοιξαν από χθες, μετά το λουκέτο λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, ωστόσο οι ξενοδόχοι της χώρας παρακολουθούν «μουδιασμένοι» τη διαδικασία επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Η κατάσταση δεν είναι εύκολη καθώς μετά το πλήγμα του κορονοϊού, τα μέτωπα είναι τα κλειστά χερσαία σύνορα και οι ελάχιστες πτήσεις, ενώ η διαδικασία επαναλειτουργίας δυσκολεύει και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμοστούν.

Μόλις 1500 με 2000 ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας άνοιξαν εκ νέου χθες, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ως εκ τούτου, το 80% των ξενοδοχείων παραμένουν κλειστά.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο,  η έλλειψη τουριστών όσο και το κόστος των υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελούν τροχοπέδη για πολλά ξενοδοχεία.

«Για να είμαστε ασφαλής πρέπει να συμμορφωθούμε με το πρωτόκολλο. Χρειάζεται γιατρός και κοστολόγηση για να λειτουργείς με καλύτερα δεδομένα. Τα πρωτόκολλα κοστίζουν. Περί τα 1000 ευρώ μηνιαίως χρειάζεται ένας γιατρός» ανέφερε σχετικά.

Όσον αφορά την τουριστική κίνηση, ο πρόεδρος εκτίμησε ότι ενδεχομένως να αρχίσει ο ερχομός τουριστών οδικώς μετά τις 15/6 στην βόρεια Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου.

Τέλος, οι τιμές στα ξενοδοχεία θα κυμαίνονται περίπου όπως οι περσινές, παρά την φαραωνική μείωση της ζήτησης, ωστόσο, όπως διεμήνυσε ο κ. Τάσιος θα υπάρξουν πακέτα προσφοράς.