Νέο ρεκόρ αναμένεται να σημειώσουν το 2010 οι αποζημιώσεις των στελεχών της Wall Street σύμφωνα με έρευνα της The Wall Street Journal.

Οι κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και hedge funds της βιομηχανίας αναμένεται να μοιράσουν 144 δισ. δολ. σε αμοιβές και παροχές αυτό το έτος στα στελέχη τους, σύμφωνα με την έρευνα. Πρόκειται για αύξηση 4% σε σχέση με τα 139 δισ. δολ. που πληρώθηκαν το 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τα έσοδα στις 29 από τις 35 εταιρείες της βιομηχανίας αναμένεται να σημειώσουν άνοδο και φέτος αν και μικρότερο ρυθμό σε σχέση με τις απολαβές των στελεχών. Τα έσοδα της Wall Street αναμένεται να αυξηθούν κατά 3% στα 448 δισ. δολ. από 433 δισ. δολ. παρά την επιβράδυνση σε βασικές δραστηριότητες της βιομηχανίας όπως οι μετοχές και τα ομόλογα.

Συνολικά, οι εταιρείες της Wall Street αναμένεται να πληρώσουν το 32,1% των εσόδων στους υπαλλήλους τους, ποσοστό που παραμένει σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με πέρυσι, αλλά χαμηλότερο από το 36% που καταγράφηκε το 2007.

Πηγή:capital.gr