«Το Μάιο ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου για την δημιουργία ποδηλατοδρομίου. Κανένας δεν είναι αντίθετος με το έργο ανάπλασης και καλύτερης ποιότητας ζωής των κάτοικων, εφόσον βέβαια αυτό γίνεται από επαγγελματίες μηχανικούς, εργολάβους και εργάτες.

Σήμερα είναι 19 Αυγούστου. Έχουν περάσει τρεισήμισι μήνες και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα δύο πρώτα τετράγωνα, με αποτέλεσμα οι πολίτες και οι καταστηματάρχες να βρίσκονται σε διαρκή ταλαιπωρία.

Οι καθυστερήσεις οφείλονται στο ότι κανένας από αυτούς δεν έχει ιδέα “τι κάνει”!

Από τη μια σπάνε τους σωλήνες ύδρευσης με τις ανασκαφές, με αποτέλεσμα να μην έχουμε νερό για αρκετές ώρες.
Μπορείτε να φανταστείτε τι συνεπάγεται αυτό μέσα στο καλοκαίρι. Από την άλλη “παγώνουν εντελώς” το έργο για έναν ολόκληρο μήνα χωρίς να γίνει καμία απολύτως εργασία.

Η δικαιολογία για το τελευταίο ήταν ότι έπρεπε να φτιάξουν τα σχέδια ηλεκτροδότησης του ποδηλατοδρομίου, αφήνοντας έτσι τους πολίτες να «τσαλαβουτούν» μέσα στα χώματα και τη σκόνη.

Αναρωτιέμαι ποιοι «σωστοί» επαγγελματίες θα ξεκινούσαν την κατασκευή ενός έργου χωρίς να έχουν καν ολοκληρώσει τα σχέδια του. Κι αυτά είναι μόνον τα λιγότερα που συμβαίνουν στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι σίγουρα η ασφάλεια των πολιτών, πέρα από την ταλαιπωρία τους. Κανένα απολύτως μέτρο ασφάλειας καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου δεν έχει παρθεί. Σε καθημερινή βάση οι πολίτες κινδυνεύουν να βρεθούν σε λακκούβες ή να πέσουν πάνω στις σιδερόβεργες που ξεφυτρώνουν σαν “μανιτάρια” αφού πουθενά δεν υπάρχουν προειδοποιητικές ταμπέλες.

Ποιοι είναι αυτοί οι “κύριοι” που θέτουν σε κίνδυνο τον κάθε πολίτη χωρίς κανένα απολύτως ίχνος ευσυνειδησίας και ανθρωπιάς;

Επειδή όμως τίποτα πια δεν πρέπει να λέγεται χωρίς να αποδεικνύεται δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε.
Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. δήμαρχο ποιους προσέλαβε για το συγκεκριμένο έργο; Κι επίσης, μήπως η διαδικασία ανάθεσής του έγινε από την «πίσω πόρτα»; Πάντως, τέτοιοι «επαγγελματίες» μπορούμε να γίνουμε όλοι!».

Αγανακτισμένος
Πολίτης