Χιλιάδες προϊόντα από δέρμα σκύλου και γάτας πωλούνται στο Taobao, το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα της Κίνας, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φιλόζωων.

Με βάση τα αρχεία πωλήσεων του Taobao, τα δημοφιλέστερα προϊόντα του καταστήματος είναι παντελόνια και καπέλα από γούνα σκύλου, καθώς λέγεται ότι είναι πολύ ζεστά και προστατεύουν από το κρύο.

Σύμφωνα με τα φιλοζωικά σωματεία της Κίνας, μεσάζοντες εξολοθρεύουν τα αδέσποτα και έπειτα πωλούν το δέρμα τους σε εμπόρους γούνας και το κρέας τους σε εστιατόρια.

«Υπάρχουν εθελοντές που προσπαθούν να προστατέψουν τα αδέσποτα, ωστόσο αυτό δεν αρκεί καθώς η πολιτεία δεν έχει θεσπίσει αποτελεσματικούς μηχανισμούς επίβλεψης», τόνισε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του κινέζικου Σωματείου για την Προστασία των Ζώων.

Αγανακτισμένοι από τα αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος των τετράποδων, οι φιλόζωοι ανάρτησαν τα σχόλιά τους σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας να απαγορευτεί η πώληση τέτοιων προϊόντων.

«Αυτοί που κοιμούνται σε στρώματα που φτιάχτηκαν από σκύλους και γάτες είναι χαρούμενοι; Αισθάνονται άνετα;» διερωτήθηκε ένας φιλόζωος, που κάτω από το σχόλιό του ανάρτησε και μια φωτογραφία ενός στρώματος φτιαγμένο από τρίχωμα γάτας.

Σύμφωνα με τους κανόνες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το Taobao, τα διαδικτυακά καταστήματα που πωλούν κρέας ή γούνες γάτας και σκύλου, «αξιολογούνται αρνητικά από τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές», γεγονός που υποτίθεται ότι πλήττει τη δημοτικότητά τους.
πηγή: econews