Το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ερευνά ήδη τις αναφορές αμερικανών πολιτών που έλαβαν μυστηριώδη πακέτα με σπόρους που φαίνεται να προέρχονται από την Κίνα.

Οι σπόροι στάλθηκαν με το ταχυδρομείο σε σπίτια στα μήκη και τα πλάτη των ΗΠΑ και το Οχάιο ήταν η πρώτη πολιτεία που εξέδωσε ανακοίνωση.

Η τοπική αστυνομία δήλωσε πως το πακέτο έφερε κινεζικά γράμματα και έλεγε πως στο εσωτερικό υπήρχαν κοσμήματα, μόνο που αντί για κοσμήματα το δέμα περιείχε σπόρους. Και βέβαια κανείς από τους παραλήπτες δεν είχε παραγγείλει πράγματα από την Κίνα.

Τα αμερικανικά Ταχυδρομεία επιβεβαίωσαν πως πολλοί αμερικανοί πολίτες έχουν λάβει αντίστοιχα πακέτα. Τουλάχιστον 27 πολιτείες έχουν εκδώσει τις δικές τους οδηγίες για τα πακέτα, σύμφωνα με τους «New York Times», αποτρέποντας τον κόσμο να ανοίξει τα σακουλάκια με τους σπόρους ή να τους φυτέψει.

Το ίδιο έκανε και επισήμως το υπουργείο Γεωργίας, κάλεσε όποιον έχει λάβει τέτοιο δέμα να επικοινωνήσει με τις πολιτειακές Αρχές και να κρατήσει το πακέτο, μέχρι να εκδοθεί νέα οδηγία για τις επόμενες κινήσεις…