Από το Αφγανιστάν ο Αμερικανός πεζοναύτης Joshua Bisnar βρέθηκε με τη μονάδα του στο Camp Pendleton της Καλιφόρνια. Καθαρίζοντας το γήπεδο του βόλεϊ βρέθηκε μπροστά σε μια οικογένεια κουνελιών: η μητέρα κειτόταν νεκρή και δίπλα της ήταν αβοήθητα τέσσερα μικρά κουνέλια.

Ο Bisnar τα έβαλε προσεκτικά σε ένα κουτί που έγινε το αυτοσχέδιο σπίτι τους. Στον πάτο έβαλε μια παλιά μπλούζα για είναι πιο μαλακά και ζεστά, και τα έκρυψε στον στρατώνα.

Για να τα ταΐσει, ο Αμερικανός έψαξε στα καταστήματα με ζωοτροφές κάτι που να μπορεί να σώσει τα μικρά και αγόρασε σταγονόμετρα για να καταφέρνει να τα ταΐζει τρεις φορές τη μέρα.

Τα μικρά πήραν τα ονόματα James (από τον Τζίμι Χέντριξ) και Steven, Raymond και Vaughan (από τον Stevie Ray Vaughan).

«Έπρεπε να τα ταΐζω στις 6 το πρωί, στις 12 και ξανά στις 6 το απόγευμα. Φοβόμουν να φύγω για τη δουλειά και να τα αφήσω μόνα τους, θα έπρεπε να τα έχω πάει σε κάποιο κέντρο προστασίας ζώων αλλά φοβόμουν μήπως το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι τραυματικό. Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα μεγάλωσαν», λέει ο ίδιος. «Πέρασαν τη φάση που ήταν μικρά και άσχημα και μια εβδομάδα μετά ήταν χνουδωτά και όμορφα», προσθέτει. «Λίγο μετά χοροπηδούσαν στο κλουβί που τους είχα φτιάξει προσπαθώντας να με ξυπνήσουν για να τα ταΐσω, έτσι τους έδινα φαγητό τέσσερις φορές την ημέρα».

«Ήταν υπέροχο», λέει. «Ήξερα πότε πεινούσαν γιατί τότε όλα κοιτούσαν προς τα εμένα καθώς περνούσα δίπλα τους και όταν έβαζα το χέρι μου στο κλουβί έτρεχαν και πηδούσαν πάνω του αναζητώντας φαγητό».

Μια μέρα ο Bisnar γύρισε στο στρατώνα και βρήκε ένα από τα κουνελάκια να κάθεται στο διάδρομο και να τον κοιτάει.
Τότε κατάλαβε πως είχε έρθει η ώρα να τα αποχωριστεί.

«Τα πήγα σε ένα καταφύγιο ζώων. Δεν πίστευαν πως κατάφερα να τα μεγαλώσω με 100% επιτυχία. Θα μπορούσα να είχα βρει μπελά που είχα ζώα στο στρατώνα αλλά μεγάλωσα με ζώα στο σπίτι μου και η μητέρα μου με έμαθε να τα φροντίζω και να νοιάζομαι».

«Στο Αφγανιστάν πάντα έβρισκα τον μπελά μου επειδή έπαιζα με γατάκια ή παραχάιδευα τα σκυλιά του στρατού. Λυπήθηκα όταν άφησα τα κουνελάκια στο καταφύγιο γιατί ένιωθα λίγο σαν μπαμπάς τους», κατέληξε.

Δείτε τις φωτογραφίες