Την Τετάρτη το βράδυ 12 Ιανουαρίου βρέθηκε από μέλος του Συλλόγου Ζωοφίλων Ημαθίας – ΖΩ.Η. στον Τριπόταμο Βέροιας η σκυλίτσα που βλέπετε στην φωτογραφία σε άθλια κατάσταση. Έφερε μια τεράστια ανοιχτή πληγή ψηλά στο δεξί της πόδι.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το ζώο είχε πυροβοληθεί και ότι εφερε μέσα στο σώμα του σκάγια. Τις επόμενες μέρες το πόδι θα ακρωτηριαστεί, γιατί διαφορετικά, λόγω του μεγέθους του τραύματος, το ζώο κινδυνεύει να πεθάνει από οστεομυελίτιδα.

«Θέλουμε να καταγγείλουμε γιά άλλη μια φορά την αλόγιστη και ανεξέλεγκτη χρήση των όπλων από κυνηγούς και τη βαρβαρότητα που διακρίνει κάποιους από αυτούς, οι οποίοι βάζουν στόχο και πυροβολούν ό,τι κινείται.

Δεν νοείται να υπάρχουν άνθρωποι που απολαμβάνουν τον βασανισμό και την αφαίρεση της ζωής από αθώα πλάσματα. Οι πυροβολισμοί από κυνηγούς στον Τριπόταμο είναι καθημερινό φαινόμενο και δημιουργούν την αίσθηση στους φιλήσυχους κατοίκους της περιοχής ότι ζουν σε εμπόλεμη ζώνη» καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας – ΖΩ.Η.

πηγή: adespoto