Το πρώτο επίσημο τρέιλερ, που προετοιμάζει το έδαφος για την επερχόμενη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, «Καζαντζάκης», έκανε ήδη την εμφάνισή του στο διαδίκτυο και αν μη τι άλλο… υπόσχεται πολλά για το νέο βιογραφικό φιλμ του Έλληνα σκηνοθέτη.

kazantzakis3 kazantzakis2

Διαρκεί μόλις 33 δευτερόλεπτα αλλά εκεί μέσα πρόλαβαν να χωρέσουν η Ακρόπολη, η κρητική λύρα και οι λεβέντικοι χοροί, ο Ζορμπάς και το ατέλειωτο γαλάζιο του Αιγαίου.

kazantzakis4 kazantzakis5

Τον κεντρικό ρόλο του συγγραφέα κρατάει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ενώ σε μικρότερη ηλικία τον υποδύεται ο Αλέξανδρος Καμπαξής και σε μεγαλύτερη ο Στέφανος Ληναίος. Η Μαρίνα Καλογήρου υποδύεται τη σύζυγό του, Ελένη, ο Αργύρης Ξάφης υποδύεται τον πατέρα του Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά τη μητέρα του. Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, την σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Αλέξανδρος Κολλάτος, τη Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, το Δρ. Χαϊλμάγιερ ο Έιντριαν Φρίλινγκ, στον ρόλο της «Καλής Μάγισσας» η Ανθούλα Κατσιματίδης και στο ρόλο του Δρ. Στέκελ ο Νίκος Μαρινάκος. Τον Ζορμπά υποδύεται ο Θοδωρής Αθερίδης και τον Ηγούμενο της Μονής Σινά ο Στάθης Ψάλτης.

kazantzakis6

Μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι γυρισμάτων διάρκειας 6 μηνών η στιγμή για την έξοδο του φιλμ στις αίθουσες πλησιάζει καθώς αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Νοέμβριο.