Κάτι λιγότερο από δυόμισι μήνες είχαν στη διάθεσή τους ομάδες και οδηγοί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ράλι για να ξεκουραστούν, να γεμίσουν τις… μπαταρίες τους και να προετοιμαστούν για την επόμενη σεζόν (2013), της οποίας η αυλαία θα ανοίξει -παραδοσιακά- στις ειδικές διαδρομές του Μόντε Κάρλο (15-20 Ιανουαρίου).

Ο αγώνας στο Πριγκιπάτο είναι ο πιο παλιός στο καλεντάρι του WRC. Μάλιστα, αυτή θα είναι η 81η φορά που οι οδηγοί θα φιλοξενηθούν στις ειδικές του Μόντε Κάρλο.

Αν κάτι είναι χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αγώνα είναι οι στενές ασφάλτινες ειδικές διαδρομές καθώς επίσης και οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, με το χιόνι να κάνει δύσκολη τη ζωή των οδηγών στα βουνά. Η εμπειρία είναι το κλειδί για τη νίκη.

Τη φετινή σεζόν ο αγώνας είναι ελάχιστα μεγαλύτερος από το 2012. Αποτελείται από 18 ειδικές διαδρομές, με τους οδηγούς συνολικά να διανύουν 468 χιλιόμετρα, μάλιστα το φετινό ράλι είναι το μεγαλύτερο από το 1995.

Ο εννιά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Λεμπ, θα πάρει μέρος στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, ο οποίος είναι ο ένας εκ των τεσσάρων που έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει.

Πηγή: sport-fm.gr