Το «Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ», μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του ιστορικού αυτοκινήτου, διοργανώνεται από τις 21 έως 22 Απριλίου 2018 στο νησί της Άνδρου και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου απόντα Γιώργου Φίλη.

Πρόκειται για ένα Regularity Rally το οποίο προσμετρά στο Πρωτάθλημα ΦΙΛ.Π.Α 2018 και όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 70 ιστορικά αυτοκίνητα σε κλασσικές «ειδικές» & απαιτητικές «απλές» διαδρομές που θα ταξιδέψουν τα πληρώματα μέσα από όμορφες διαδρομές μέσα στο νησί που θα περάσουν από διάσημα μέρη όπως η Χώρα, το Γαύριο, το Μπατσί, την Παλαιόπολη, την Μεσαριά, το Κόρθι, τον Όρμο κ.α.

Τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν σε άνετα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου όπως το Mare Vista Hotel, Aneroussa Beach Hotel, Paradise Design Hotel, BlueBay Hotel και Perrakis Hotel.

final_poster

Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα επιλογής μεταξύ δύο κατηγοριών: της κλασσικής regularity με ΜΩΤ έως 50 χιλιόμετρα και της νέας κατηγορίας «Master Trophy» που έχει προαγγελθεί με την προκήρυξη του Πρωταθλήματος Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ 2018. Στη συγκεκριμένη κατηγορία «επί λόγω τιμής», θα συμμετάσχουν πληρώματα που δεν θα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά όργανα, παρά μόνον τα «κλασσικά» όργανα όπως π.χ. το κοντέρ του αυτοκινήτου και φυσικά το κλασσικό χειροκίνητο χρονόμετρο.

Δεκτά να συμμετάσχουν είναι διμελή πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως 31/12/1988 για τα οποία έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Αναγνώρισης FIVA ή FIA, καθώς και αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος πού ανήκουν στην κατηγορία “potentially historic” της FIVA, κατασκευής 1/1/1989-31/12/1998.

Η λήξη συμμετοχών έχει οριστεί για την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018.

Νίκος Τσάδαρης