Τον εντοπισμό μεσοπέλαγα ενός αλιευτικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 700 μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, ανακοίνωσε η Μιανμάρ.

Το υπουργείο Πληροφοριών διευκρίνισε πως πρόκειται για «Μπανγκλαντεσιανούς», ένας όρος που περιγράφει στα βιρμανικά τόσο τους μετανάστες από το Μπανγκλαντές όσο και τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια που δεν αναγνωρίζονται νομικά.

«Το Πολεμικό Ναυτικό τούς οδήγησε στο νησί Χαϊγκίι», ανοικτά των δυτικών ακτών της Μιανμάρ, προσθέτει το υπουργείο, χωρίς να διευκρινίζει τι απέγινε η ομάδα αυτή, που αποτελείται από 608 άνδρες, 74 γυναίκες και 45 παιδιά.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλειφθεί στη θάλασσα από τους διακινητές έπειτα από την κατασταλτική πολιτική που αποφάσισε ξαφνικά η Ταϊλάνδη, συνήθης χώρα διέλευσης μεταναστών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Περισσότεροι από 3.500 υποσιτισμένοι μετανάστες έχουν φθάσει τις τελευταίες εβδομάδες στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Ινδονησία. Άλλοι βρίσκονται ακόμη μεσοπέλαγα.