Σαφή ένδειξη της βούλησης των δύο χωρών να ενισχύσουν τη συνεργασία και να ξεπεράσουν τα εμπόδια του παρελθόντος χαρακτήρισε ο πρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα την επίσκεψη της προέδρου της βουλής της Σερβίας Μάγια Γκοΐκοβιτς, στα Τίρανα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την κ. Γκοΐκοβιτς, ο κ. Μέτα τόνισε ότι και οι δύο πλευρές θα εργαστούν με θετική βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας που θα μετατραπεί σε υλοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων.

«Είχαμε μια πολύ θερμή συνάντηση. Μοιραζόμαστε μια κοινή πεποίθηση ότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Σερβίας βρίσκονται σε ένα δυναμικό νέο επίπεδο. Ακόμα και η σημερινή επίσκεψη της κ. Γκοΐκοβιτς, της πρώτης πρόεδρου της σερβικής Βουλής στα Τίρανα, αποτελεί σαφή ένδειξη της θέλησης και θετικής δυναμικής που υπάρχει μεταξύ μας» δήλωσε ο κ. Μέτα.

Η συνεργασία μας θα πρέπει να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των διμερών οικονομικών σχέσεων και τη βελτίωση της συνεργασίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δήλωσε η πρόεδρος της σερβικής βουλής.
Η κ. Γκοΐκοβιτς προσκάλεσε τον Αλβανό ομόλογό της να επισκεφθεί το Βελιγράδι και είπε ότι αναμένεται να υπογραφούν αρκετές συμφωνίες μεταξύ των δύο κοινοβουλίων.

Ενώ σε σχέση με το Κόσοβο πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποια θέματα, με τα οποία η Σερβία δεν συμφωνεί. «Αυτό συμβαίνει ακόμη και μεταξύ των χωρών της ΕΕ, οι οποίες δεν συμφωνούν σε διάφορα πράγματα, αλλά με το Κόσοβο συζητάμε αυτή την ώρα επάνω σε θέματα που συμφωνούμε» σημείωσε.

Κατά την επίσκεψή της στα Τίρανα, η πρόεδρος της Βουλής της Σερβίας θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της χώρας, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.