Σαφές μήνυμα στον πατέρα του, τον Συνήγορο του Πολίτη της Βενεζουέλας Tarek William Saab, στέλνει ο γιος του Yibram Saab με βίντεο που ανέβασε στο Youtube στο οποίο τον καλεί να «κάνει αυτό που πρέπει», αιφνιδιάζοντας τους πολίτες της χώρας του.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, όπως εξηγεί το CNN, ο Tarek William Saab, κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος, ερευνά τις καταγγελίες για παραβίαση των πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων σε βάρος των πολιτών της Βενεζουέλας.

Οργανώσεις της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να συναντηθούν έξω από το γραφείο του για 8η φορά από τις 2 Απριλίου αλλά βρέθηκαν απέναντι σε αστυνομία και στρατό που χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον τους. Η αναταραχή παραμένει μετρώντας πλέον ανθρώπινες απώλειες.

Ο Yibram Saab εμφανίζεται στο βίντεο να διαβάζει από ένα χαρτί και να λέει: «Καταδικάζω τη βίαιη καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης, των οποίων ήμουν κι εγώ θύμα σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη). Όπως και ο Juan Pablo Pernalete, 20 χρονών, φοιτητής του πανεπιστημίου, που έχασε τη ζωή του εξαιτίας της τρομακτικής και απάνθρωπης χρήσης δακρυγόνων, ενώ χτυπήθηκε και στο στήθος».

amsidayu3

Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Βενεζουέλας, το αίτιο του θανάτου του δεν έχει προσδιοριστεί αν και οι γιατροί παρατήρησαν σημαντική εσωτερική αιμορραγία στον θώρακά του.

«Θα μπορούσα να είμαι εγώ» λέει ο Yibram Saab. «Μπαμπά» συνεχίζει, «αυτή τη στιγμή έχεις τη δύναμη να τερματίσεις αυτή την αδικία που έχει βυθίσει αυτή τη χώρα. Σου ζητώ ως γιος σου και στο όνομα της Βενεζουέλας, την οποία υπηρετείς, να αντιδράσεις και να κάνεις αυτό που πρέπει».

Το βίντεο κυκλοφόρησε γρήγορα στο διαδίκτυο ενώ προκάλεσε και την κριτική του γιου του Νικολάς Μαδούρο, Νικολάς Μαδούρο Γκέρα. Με μακροσκελές ποστ του στο Twitter αναφέρθηκε στην παιδική ηλικία του ίδιου και του Yibram, γράφοντας για το πώς έπαιζαν όταν οι πατεράδες τους δούλευαν αλλά και το ότι ο Yibram συμμετείχε σε διαδηλώσεις υπέρ του Τσάβες «υπερασπιζόμενος το ανθρώπινο δικαίωμα που εγγυάτο η Επανάσταση». «Τα τρία λεπτά δημοσιότητάς σου θα μπορούσαν να είναι κάτι διαφορετικό» λέει ο νεαρός Μαδούρο. «Με αδελφική αγάπη από έναν Τσαβίστα».

amsidayu2