Έναν ασυνήθιστο τρόπο για να επιλέξουν ποιος θα πάρει μια θέση εργασίας, έχουν βρει κάποιοι υπεύθυνοι προσλήψεων στην Ιαπωνία, οι οποίοι διοργανώνουν τουρνουά του τυχερού παιχνιδιού mahjong.

Στην τελευταία διοργάνωση συμμετείχαν 50 απόφοιτοι, πρόθυμοι… να «τζογάρουν» το επαγγελματικό τους μέλλον.

Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν μεταξύ τους στις 24 Ιουνίου, προκειμένου να κερδίσουν την ευκαιρία να προσληφθούν από έξι εταιρείες, στους τομείς της φυσικής κατάστασης, της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και των ακινήτων.

Το Mahjong προέρχεται από την Κίνα και είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες, αλλά και τύχη. Από τους 50 υποψήφιους, μόλις οι 8 κατάφεραν να «προκριθούν» στον επόμενο γύρο της διαδικασίας επιλογής, σύμφωνα με το Reuters.

«To Mahjong είναι ένα αρκετά δύσκολο στρατηγικό παιχνίδι, οπότε νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι καλοί σε αυτό θα ήταν καλοί και στο μάρκετινγκ. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση και θεωρώ ότι είναι πραγματικά ενδιαφέρον», ανέφερε ο υποψήφιος Tomoko Hasegawa, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει ντιζάινερ.

Οι διοργανωτές εξηγούν ότι τα τουρνουά προσλήψεων, ξεκίνησαν το 2012 και είναι αρκετά δημοφιλή κυρίως από φοιτητές του αντρικού φύλου, ενώ πολλοί λένε ότι τους αποκαλύπτει περισσότερα για τους υποψήφιους από όσα γράφονται σε ένα βιογραφικό.