Πολλοί από τους διάσημους πριν αποκτήσουν δόξα και πολλά χρήματα πάλευαν με νύχια και με δόντια για τα προς το ζην. Κάποιοι μάλιστα βρίσκονταν στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης αφού ζούσαν κυριολεκτικά στο δρόμο. Κι όμως δεν το έβαλαν. Ακόμα κι αν τα παγκάκια ή στην καλύτερη περίπτωση τα καταφύγια αστέγων είχαν γίνει το σπίτι τους, τελικά τα κατάφεραν μια χαρά.

Πολλοί από αυτούς αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, για όλους εκείνους που χωρίς να έχουν ζήσει μια χλιδάτη ζωή και χωρίς να έχουν κάποιο υπόβαθρο, ξεκινώντας κυριολεκτικά από το μηδέν κατάφεραν να τους μάθουν μέχρι και οι πέτρες.

Ας τους γνωρίσουμε…

Jim Carrey

Ο Jim Carrey προέρχεται από πολύ φτωχή οικογένεια. Μάλιστα, ο ταλαντούχος κωμικός αναγκάστηκε να σταματήσει το Λύκειο και ζούσε με τους γονείς και την αδελφή σε ένα μικρό βανάκι με το οποίο πήγαιναν από πόλη σε πόλη στον Καναδά, αναζητώντας οποιαδήποτε εφήμερη δουλειά. Μάλιστα, οι οικονομικές δυσκολίες ήταν αυτές που τον έκαναν να αναπτύξει μία αίσθηση του χιούμορ για να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις. Η περιουσία του υπολογίζεται γύρω στα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Halle Berry

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός όταν αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της μακριά από το πατρικό της σπίτι στο Σικάγο, ξέμεινε από χρήματα και η μητέρα της αποφάσισε να σταματήσει να την βοηθάει οικονομικά. Η ηθοποιός αναγκάστηκε να κοιμάται σε καταφύγιο αστέγων. Η ίδια δεν το έβαλε κάτω. Όπως αποκάλυψε η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της, αυτές οι δύσκολοι περίοδοι την έκαναν να μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να μπορεί να φροντίζει τον εαυτό της ανά πάσα στιγμή.

Daniel Craig

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται ο σημερινός «Τζέιμς Μποντ», στα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός, ήταν τόσο φτωχός, ώστε για ένα μικρό διάστημα αναγκαζόταν να κοιμάται σε παγκάκια στα πάρκα του Λονδίνου. Σήμερα η περιουσία του εκτιμάται στα 65 εκατομμύρια δολάρια.

Jennifer Lopez

H Jennifer Lopez έφυγε από το σπίτι της στα 18 της για να γίνει χορεύτρια. Η μητέρα της ήθελε η κόρη της να σπουδάσει. Αφού δεν μπορούσαν με τίποτα να τα βρουν, η λατίνα σταρ αποφάσισε να πάρει τα μπογαλάκια της και να φύγει από το πατρικό της. Για μεγάλο χρονικό διάστημα κοιμόταν στο καναπέ της σχολής χορού. Σήμερα η περιουσία της φτάνει τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Δεν τα κατάφερε και άσχημα…

Hilary Swank

Μπορεί σήμερα να θεωρείται μια από τις πιο ταλαντούχους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, με περιουσία που φτάνει τα 40 εκατομμύρια δολάρια, όμως ο δρόμος της προς την επιτυχία ήταν δύσβατος. Σε ηλικία 15 ετών η Hilary Swank μαζί με τη μητέρα της μετακόμισαν από την Ουάσινγκτον στο Λος Άντζελες προκειμένου η ηθοποιός να δοκιμάσει την τύχη της στο Χόλιγουντ. Για περίπου 2 μήνες ζούσαν στο αυτοκίνητό τους, μέχρι που ένας οικογενειακός φίλος τις πήρε σπίτι του, ώσπου να βρουν τη δική τους στέγη. «Είχαμε ένα οικογενειακό φίλο που πουλούσε το σπίτι του αλλά ήταν άδειο, δεν είχε καθόλου έπιπλα. Μας το παραχώρησε για να μείνουμε τη νύχτα. Έτσι κοιμηθήκαμε σε φουσκωτά στρώματα».


Harry Houdini

Σε πολύ μικρή ηλικία, ο Harry Houdini ήξερε ότι ήθελε να γίνει μάγος. Έτσι έφυγε από το σπίτι του και ταξίδευε αναζητώντας την τύχη του. Τελικά κατέληξε στη Νέα Υόρκη. Στη διάρκεια αυτών των δύο ετών αναγκάστηκε να ζήσει στο δρόμο, να κατασκηνώσει στην ύπαιθρο, ακόμα και να μείνει σε καταφύγια για άστεγους. Ωστόσο τελικά, οι κόποι του δικαιώθηκαν. Η καριέρα του ξεκίνησε στα 17 του χρόνια.

Charlie Chaplin

Ο πατέρας του έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή και ο θάνατός του στοίχισε τόσο στη μητέρα του που κατέληξε στο ψυχιατρείο. Έτσι ο Charlie Chaplin και ο αδερφός του έπρεπε να εξασφαλίσουν μόνοι τους τα βασικά για να ζήσουν. Μιας και οι δυο γονείς τους εργάζονταν στο χώρο του θεάματος, τα δύο αγόρια αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα βήματά τους.

Steve Jobs

O Steve Jobs μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο και υιοθετήθηκε από μια οικογένεια εργατικής τάξης. Αργότερα παράτησε το Reed College επειδή δεν είχε τα χρήματα για τα δίδακτρα, αλλά συνέχισε μόνο τις παρακολουθήσεις των μαθημάτων. Ξεκίνησε την Apple στο γκαράζ των γονιών του και τώρα πλέον έχει καταλήξει ο ιδρυτής και CEO της Apple και η αξία του υπολογίζεται στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Carmen Electra

Σε ηλικία 20 ετών, η Carmen Electra αναγκάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα να ζήσει ως άστεγη στο Λος Άντζελες, καθώς ο τότε φίλος της, της έκλεψε όλες τις οικονομίες και εξαφανίστηκε. Μέχρι που στη ζωή της μπήκε το Baywatch και η τύχη της χαμογέλασε.

Sylvester Stallone

Κι ο «Ράμπο» δεν είχε στον ήλιο μοίρα και για τρεις εβδομάδες. Ο Sylvester Stallone κοιμόταν σε μια στάση λεωφορείου στη Νέα Υόρκη, επειδή δεν είχε να πληρώσει ούτε το νοίκι του σπιτιού του. Εκείνη την περίοδο είδε τυχαία μια αγγελία για πρωταγωνιστές στην ταινία «The Party at Kitty and Stud’s», με αμοιβή 100 δολάρια τη μέρα.
Η πρώτη ταινία «Ρόκι» ήταν αυτή που απογείωσε την καριέρα του. Όλα ξεκίνησαν λοιπόν το Μάρτιο του 1975, όταν ο Sylvester Stallone γύριζε σπίτι του έχοντας παρακολουθήσει τον πυγμαχικό αγώνα του θρυλικού Muhammad Ali με αντίπαλο τον Chuck Wepner στο Richfield Coliseum του Οχάιο. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για τον «Ρόκι Μπαλμπόα».

 Λίγες μέρες είχε γράψει ο ίδιος το 90 σελίδων σενάριο της ταινίας και σύντομα το παρουσίασε στην εταιρεία «United Artists» για να υπάρξει συμφωνία κινηματογραφικής παραγωγής. O Stallone αν και είχε προσφορά 350.000 δολαρίων για να πουλήσει το σενάριο και να δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε άλλον ηθοποιό (Robert Redford, Ryan O’Neal, Burt Reynolds, James Caan) επέμεινε και τελικά συμφώνησε να είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής. Πήρε όμως ένα μεγάλο ρίσκο καθώς είχε μόνο 106 δολάρια στην τράπεζα. Οι παραγωγοί Irwin Winkler και Robert Chartoff πρότειναν λοιπόν στο Stallone να συνεχίσει χωρίς μισθό ως σεναριογράφος, άλλαξαν αρκετές φορές το αρχικό σενάριο και περιόρισαν τον προϋπολογισμό της ταινίας στο 1 εκατομμύριο δολάρια όταν λήφθηκε η απόφαση να είναι εκείνος ο πρωταγωνιστής και όχι κάποιος γνωστός ηθοποιός της περιόδου. Το φιλμ συγκέντρωσε 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ(!) αποσπώντας τελικά το χρυσό αγαλματίδιο για την καλύτερη ταινία. Από κει κι έπειτα, η καριέρα του Ιταλοαμερικανού Σταλόνε απογειώθηκε για να μην προσεδαφιστεί ποτέ ξανά.

Jay Z

Για την οικογένεια του ράπερ Jay Z ακόμα και το ψωμί ήταν… πολυτέλεια. Πλέον έχει καταλήξει ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία που αγγίζει τα 450 εκατομμύρια δολάρια.

Stephen King

Λέγεται ότι ο γνωστός συγγραφέας των βιβλίων τρόμου πέρασε τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια τα οποία «ενεργοποίησαν» τη φαντασία του. Ο πατέρας του παράτησε την οικογένεια και άφησε τη μητέρα του, μόνη της, να τον μεγαλώσει μαζί με τον υιοθετημένο αδερφό του. Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι ζούσαν με δανεικά από συγγενείς.

Demi Moore

Η Demi Moore ζούσε σε πάρκο με τροχόσπιτα με ένα πατέρα βουτηγμένο στις καταχρήσεις. Η ηθοποιός δεν άντεχε άλλο αυτήν την κατάσταση. Έτσι στα 16 της χρόνια, παράτησε το σχολείο και μετακόμισε στο Χόλιγουντ αναζητώντας μια νέα ζωή.

Justin Bieber

Ο Justin Bieber πριν γίνει διάσημος ζούσε σε ένα σπίτι μολυσμένο από ποντίκια και ένα άδειο ψυγείο. Κοιμόταν σε καναπέ ενώ όπως έχει πει ο ίδιος πολλές φορές μοιραζόταν με τη μητέρα του μοιράζονταν ένα πιάτο φαγητό γιατί τα χρήματά της δεν έφταναν για δεύτερο πιάτο.

Oprah Winfrey

Το φαινόμενο της αμερικανικής τηλεόρασης Oprah Winfrey, η βασίλισσα των media, πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Ήταν η κόρη μιας ανύπαντρης και έφηβης μητέρας, που έπρεπε να αντιμετωπίσει τη φτώχεια της, τη σεξουαλική παρενόχληση και την εφηβική εγκυμοσύνη της. Βιάζεται σε ηλικία 9 ετών από έναν αριθμό συγγενών της (θείος και ξάδερφος), αλλά και από φίλο της μητέρας της. Μετακομίζει στο Τενεσί και γίνεται δεκτή στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τενεσί. Έτσι ξεκινά δειλά-δειλά την περιπέτειά της με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στο Νάσβιλ.
Σήμερα θεωρείται μία από τις πιο πλούσιες Αφρικοαμερικάνες και από τις πιο ισχυρές celebrities στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr