Μπορεί οι σελίδες του Playboy να κιτρίνισαν και τα «κουνελάκια» του Playboy να ωρίμασαν όμως ο χρόνος δεν τις ξέχασε. Ούτε φυσικά οι έφηβοι που χάζευαν επί ώρες τις φωτογραφίες τους, θαυμάζοντας το γυμνό γυναικείο σώμα.

Το New York Magazine έψαξε και βρήκε κάποια από αυτά τα κορίτσια του Playboy και τις φωτογράφισε όπως ακριβώς είναι σήμερα. Έξι «κουνελάκια» στήνονται ξανά στο φακό και θυμούνται με νοσταλγία την εποχή που στόλιζαν τις σελίδες του δημοφιλούς αντρικού περιοδικού, κρέμονταν στα περίπτερα αλλά και σε πολλά αντρικά δωμάτια. Περιγράφουν πώς από τη μία μέρα στην άλλη βρέθηκαν στη Βίλα του Hugh Hefner και πώς άλλαξε η ζωή τους.

Οι γυναίκες αυτές άλλαξαν καριέρα με το πέρασμα του χρόνου και διέπρεψαν σε διαφορετικούς τομείς. Άλλες ασχολήθηκαν με τη δημοσιογραφία, άλλες με τις δημόσιες σχέσεις, άλλες με τη διακόσμηση. Άλλες παντρεύτηκαν, άλλες χώρισαν, έκαναν παιδιά. Όσο διαφορετικές κι αν είναι οι ζωές τους, όλες έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Υπήρξαν ερωτική φαντασίωση των ανδρών.

Πλήρως απενοχοποιημένες από το παρελθόν τους, και μη νιώθοντας καθόλου άσχημα που πόζαραν γυμνές, εξομολογούνται ότι ως «κουνελάκια» κέρδισαν πολλά χρήματα αλλά και μία αίσθηση αυτοπεποίθησης και σεξουαλικής ελευθερίας.

Dolores Del Monte, Μις Μάρτιος 1954
82 ετών, Δημόσιες σχέσεις

«Είχα κάνει λίγο pinup μόντελινγκ φορώντας μπικίνι. Όταν έκανα μία φωτογράφιση ημερολογίου η γραμματέας μου έδωσε μια ρόμπα και μου είπε «Όταν γδυθείς, βγες έξω». Τότε σκέφτηκα «σιγά, ποιος θα το δει;». Αργότερα με ενημέρωσαν πως ήθελαν να χρησιμοποιήσουν μία φωτογραφία μου σε ένα περιοδικό, αλλά νόμιζα πως μιλούσαν για κάποια άλλη φωτογράφιση. Σήμερα είμαι πολύ περήφανη για αυτή τη φωτογραφία του Playboy. Είναι κρεμασμένη στο σπίτι μου και στα σπίτια πολλών άλλων».

Laura Aldridge Μις Φεβρουάριος 1976
59 ετών, Στιλίστρια/ Διακοσμήτρια

«Οι περισσότεροι άνδρες δεν ενδιαφέρονταν για το ποια πραγματικά ήμουν. Ήθελαν μόνο σεξ. Ήμουν Playmate και αυτό με έκανε κάτι σαν “παράσημο” για εκείνους. Ο πρώην άντρας μου (ο Alan Aldridge που έκανε τα γραφιστικά για τους Beatles) μπορεί να ήταν ο μόνος άνθρωπος που δεν θεωρούσε το Playboy τόσο «κουλ». Πίστευε πως ο Hugh Hefner εκμεταλλευόταν τις γυναίκες. Όταν η μεγάλη μου κόρη, η Lily, ήταν 10 χρονών, βρήκε ένα περιοδικό στο δωμάτιο του μπαμπά της και έτσι έμαθε ότι ήμουν Playmate. Ρώτησε αν μπορούσε να το δει. Μισή ώρα αργότερα χτύπησα την πόρτα της. Έβλεπε τηλεόραση και τι ρώτησα «Πώς σου φάνηκε;». Εκείνη απάντησε «Είναι τέλειο». Και οι δύο μου κόρες είναι μοντέλα, η Lily είναι μοντέλο της Victoria’s Secret. Ακολούθησαν αυτό το δρόμο με αυτοπεποίθηση και μία αίσθηση κληρονομιάς.

Marilyn Cole Lownes, Μις Ιανουάριος 1972
65 χρονών, Δημοσιογράφος

«Εργαζόμουν ως γραμματέας και μία μέρα με επισκέφθηκε μία φίλη μου. Μου είπε “Στο Playboy Club το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να χαμογελάς και θα κερδίσεις πολλά λεφτά». Για τη συνέντευξη το μόνο που χρειάζεται είναι να φορέσεις ένα μπικίνι”. Ήταν ο άντρας μου (ο Victor Lownes, διευθυντής του London Playboy Club, τον οποίο αργότερα παντρεύτηκε) ο οποίος με ξεχώρισε ανάμεσα στο πλήθος των υποψήφιων Playmate. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του να είσαι «κουνελάκι» ήταν ότι είχαμε αρκετά λεφτά στα πορτοφόλια μας. Μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι τραβούσε η όρεξή μας χωρίς περιορισμούς. Όλο αυτό μας έδινε μια αίσθηση δύναμης και ελευθερίας. Ήμασταν όλες επιπόλαιες.

Helena Antonaccio, Μις Ιούνιος 1969
65 ετών, Σύμβουλος φροντίδας κατοικίδιων

«Μετά το λύκειο πήγα σε μια σχολή μοντέλων στη Νέα Υόρκη. Εκείνοι όμως όταν με είδαν θεώρησαν ότι ήμουν πολύ αθώα, ότι δεν ήμουν αρκετά σέξι. Πήρα όμως τη δουλειά στο Playboy Club. Ήξερα ότι ήταν το μεταβατικό στάδιο πριν μπω στο Playboy. Όταν πηγαίνεις στην βίλα του Playboy έχεις μπάτλερ και καμαριέρα, λιμουζίνα και κάποιον να σου πλένει τα ρούχα. Ήταν υπέροχα. Γυμναζόμουν τρεις ώρες τη μέρα. Το σώμα είναι ο ναός μας, γιατί λοιπόν να μην το φροντίζουμε; Το πιο πρόσφατο βιβλίο μου έχει τίτλο “Helena, The Ultimate Ageless Pinup”. Είναι οι φωτογραφίες μου από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Ακόμα και σήμερα δεν θεωρώ τον εαυτό μου μία σέξι γυναίκα. Είναι οι καθρέφτες, η φαντασία, ο καπνός. Όλα αυτά που δημιουργούν μία ατμόσφαιρα».

Candace Jordan, Μις Δεκέμβριος 1979
60 ετών, Αρθρογράφος

«Όταν αποφοίτησα από το Λύκειο στο Ιλινόις είχα την υψηλότερη βαθμολογία και πήρα υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του St. Louis. Βαριόμουν μέχρι θανάτου και ορκίστηκα στον εαυτό μου να ακολουθήσω ένα διαφορετικό μονοπάτι. Μία φίλη μου μου είπε ότι έκαναν προσλήψεις στο St. Louis Playboy Club. Είμαι μοναχοπαίδι και όλες αυτές οι κοπέλες έγιναν για μένα οι αδελφές που δεν είχα ποτέ. Οι φεμινίστριες πάντα μου λένε «Δεν το πιστεύω ότι δέχεσαι να γίνεσαι αντικείμενο» και εγώ τους απαντάω “Νομίζετε ότι με ανάγκασε κανείς να κάνω αυτή τη δουλεία βάζοντάς μου ένα πιστόλι στον κρόταφο; Όχι, είναι δική μου επιλογή”. Μετά το Playboy δούλεψα σαν μοντέλο και στην ταινία «Risky Business» στο πλευρό του Tom Cruise. Έκανα μία από τις πόρνες»

Janet Lupo, Μις Νοέμβριος 1975
64 χρονών, μεσίτρια

«Πήρα μια δουλειά στο New Jersey, ενώ εργαζόμουν στο Great George Playboy Club. Ήταν ένα μέρος οικογενειακό. Φροντίζαμε και πολλά παιδιά.Τότε ήταν που μου ζητήθηκε να κάνω μία φωτογράφιση ημίγυμνη. Φορούσα εσώρουχα για γιαγιάδες και μια μέρα η ρόμπα γλίστρησε από τον ώμο μου και ο φωτογράφος (Pompeo Posar) συνέχισε να τραβάει. Την επόμενη μέρα μου έδειξε τις φωτογραφίες και είπε «Βλέπεις; Δεν δείχνουν άσχημες ή πρόστυχες» και εγώ συμφώνησα μαζί του. Ο Pompeo με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Μου μιλούσε σαν άνθρωπος. Ενώ πρόκειται για δικές μου φωτογραφίες δεν πιστεύω ότι είμαι εγώ. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Μετά από αυτή τη φωτογράφιση έγινα σίγουρα πολύ γνωστή».

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr