Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που μεσουρανούσαν στις ελληνικές πασαρέλες κάνοντας τα πατώματα να τρίζουν κάθε φορά που περπατούσαν.

Αψεγάδιαστες σιλουέτες, ξεχωριστά στιλ και γοητευτικά πρόσωπα, οι ελληνίδες κυρίες που ακολουθούν σάρωναν τα editorials των ανδρικών περιοδικών και «κατασκήνωναν» στα ανδρικά μυαλά.

Για καλή μας τύχη βρέθηκαν στο δρόμο τους τα καλλιστεία, η δόξα, τα αντρικά περιοδικά κι έτσι καθεμία από αυτές έχτισε το δικό της μύθο σε μια εποχή που έβγαλε τα ομορφότερα και τα πιο σικάτα μοντέλα.

Με πολλούς τίτλους στο βιογραφικό τους και όπλο τους τις εντυπωσιακές αναλογίες τους, οι καλλίγραμμες ελληνίδες top model άφησαν σε μία γερή σέξι κληρονομιά στις νεότερές τους.

Ας δούμε μερικές από αυτές κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο…

Εύη Αδάμ

Όταν το 18χρονο μελαχρινό κορίτσι από το Βερολίνο με τα σκισμένα τζιν προσγειώθηκε στο Ελληνικό με στόχο να γίνει αεροσυνοδός, δεν φανταζόταν με τίποτα ότι θα έκανε μια επιτυχημένη καριέρα μοντέλου, με δουλειές, ταξίδια, χρήματα και οικογένεια. Η Εύη Αδάμ από τα έδρανα του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκε στα καλλιστεία του Ant1 κερδίζοντας τον τίτλο της Μις Ελλάς 1994 και από εκεί άνοιξαν οι πόρτες διάπλατα για τις πασαρέλες και τα τηλεοπτικά πλατό. Όλα αυτά όμως αποτελούν μία γλυκιά ανάμνηση για την Εύη Αδάμ που δηλώνει μία αφοσιωμένη μητέρα δύο κοριτσιών αφήνοντας στο ελληνικό κοινό υπέροχες αναμνήσεις.

Άντζελα Ευρυπίδη

Η Άντζελα Ευρυπίδη υπήρξε για πολλούς το «καλό κορίτσι» του μόντελινγκ. Από τα 17 της χρόνια μπήκε δυναμικά στο χώρο της μόδας. Το άγχος της στα καλλιστεία το 1997 και η ερώτηση που δεν απάντησε της στοίχισε την πρώτη θέση και εξελέγη τελικά αναπληρωματική Σταρ Ελλάς 1998.

Τζένη Μπαλατσινού

Η Τζένη Μπαλατσινού είναι αριστοκρατικά όμορφη. Ξεκίνησε την καριέρα της κατακτώντας τον τίτλο της Σταρ Ελλάς στο Διαγωνισμό Ομορφιάς του ANT1 το 1990 και από τότε χάραξε τη δική της σημαντική πορεία στο χώρο της μόδας. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες και ξένους σχεδιαστές με το κοντέρ να γράφει χιλιόμετρα στις ελληνικές πασαρέλες. Έχει κάνει δεκάδες φωτογραφίσεις κι ένα αξιοπρεπές πέρασμα από την τηλεόραση.

Μαρίνα Τσιντικίδου

Μεσουράνησε τη δεκαετία του ’90 και ως Σταρ Ελλάς του 1992 έμεινε στο προσκήνιο για πολλά χρόνια ως ένα από τα εντυπωσιακότερα μοντέλα της Ελλάδος και μία από τις πιο ποθητές Ελληνίδες.
Η πανύψηλη Θεσσαλονικιά Μαρίνα Τσιντικίδου, με τα θρυλικά πόδια κυριάρχησε στις πασαρέλες ενώ παράλληλα την κέρδισε και η τηλεόραση συμμετέχοντας σε διάσημες εκπομπές στο ρόλο της παρουσίασης.

Εβελίνα Παπαντωνίου

Από μικρή ονειρευόταν να κατακτήσει τον χώρο της μόδας και δεν τα πήγε και άσχημα. Υπήρξε ένα από τα πιο περιζήτητα και ακριβοπληρωμένα μοντέλα στην Ελλάδα με πολλά fashion shows, editorial μόδας και φωτογραφίσεις στο βιογραφικό της, ενώ το 2001 κέρδισε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς στα εθνικά καλλιστεία.

Ρέα Τουτουνζή

Η Ρέα Τουτουνζή έκανε την δική της διαδρομή στον χώρο της μόδας και όπως έχει πει η ίδια θυμάται με νοσταλγία αυτά τα χρόνια που υπήρξαν τα ωραιότερα της ζωής της. Η Σταρ Ελλάς 1994 παραδέχεται ότι τη χρυσή εποχή του μόντελινγκ, τη δεκαετία του ’90, τα μοντέλα έβγαζαν πολλά χρήματα ενώ χαρακτηρίζει εμπειρία ζωής τη γνωριμία με διάσημους σχεδιαστές.

Ειρήνη Σκλήβα

Η Ειρήνη Σκλήβα δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχτισε το δικό της μύθο σε μία εποχή που έβγαλε μερικά από τα ομορφότερα μοντέλα. Η ομορφιά της είναι εκθαμβωτική. Η Μις Κόσμος 1996 περπάτησε στις πασαρέλες όλου του κόσμου μέχρι που τα εγκατέλειψε όλα για να κάνει τη δική της οικογένεια και δύο παιδιά.

Βίκυ Κουλιανού

Τα μακριά της πόδια έχουν περπατήσει στις μεγαλύτερες πασαρέλες της Ελλάδας, έχοντας μεσουρανήσει στην χρυσή εποχή του μόντελινγκ. Υπήρξε, για πολλά χρόνια, το αγαπημένο παιδί του Valentino, του Armani, του Μιχάλη Ασλάνη, του Βασίλειου Κωστέτσου και πολλών ακόμα σχεδιαστών μόδας. Η Βίκυ Κουλιανού θεωρήθηκε η προσωποποίηση του πραγματικού top model. Ο χρόνος δείχνει να συμμαχεί μαζί της, καθώς όσο περνάει της φέρεται γλυκά.

Ισαβέλλα Δάρρα

Η Ισαβέλλα Δάρρα, γνώρισε την καταξίωση ως μοντέλο αλλά σχετικά γρήγορα γύρισε την πλάτη της στο μόντελινγκ. Η Σταρ Ελλάς 1997 συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και έχει φορέσει για χάρη τους, τα καλύτερα κομμάτια από τις συλλογές τους. Ο έρωτας της ζωής της είναι ο γιος της.

Εύη Βατίδου

Μπορεί η Εύη Βατίδου να έχει αποκτήσει δυο παιδιά, αλλά το κορμί της παραμένει αψεγάδιαστο. Η γνωστή σε όλους σήμερα Εύη Βατίδου αποφασίζει να πάρει μέρος στα καλλιστεία. Κερδίζει τον τίτλο της Μις Ελλάς 1999. Ο γάμος αλλά και το διαζύγιό της με τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ελληνικών ΜΜΕ. Μετά από καιρό επέλεξαν να αφήσουν πίσω όσα τους χώρισαν για το καλό των παιδιών τους.

Νόνη Δούνια

Δεν υπάρχει άντρας που να μην θυμάται τη μελαχρινή καλλονή με τη μεσογειακή ομορφιά και τα υπέροχα, πανύψηλα πόδια της που δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να καθιερωθεί ως μοντέλο. Κατέκτησε δύο πιο σπουδαίους τίτλους στην καριέρα της όπως αυτόν της Β’ Μις Ελλάς το 1996 και την 4η θέση στον διαγωνισμό Μις Ευρώπη της ίδιας χρονιάς. Η όμορφη μελαχρινή που έχει υπάρξει πρέσβειρα της Ελληνικής ομορφιάς και έχει κατακτήσει την 4η θέση στον διαγωνισμό Μις Ευρώπη το 1996 σήμερα είναι μαμά δυο πανέμορφων παιδιών. Σήμερα παραμένει το ίδιο όμορφη όπως ακριβώς τη γνωρίσαμε σε εκείνες τις χρυσές εποχές του μόντελινγκ.

Δήμητρα Αιγινίτη

Τη γνωρίσαμε ως μοντέλο και έγινε περισσότερο γνωστή όταν κέρδισε τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς» το 1998. Το μόντελινγκ διαδέχθηκε η δημοσιογραφία, στην οποία κατάφερε με επιτυχία να σταθεί για 10 χρόνια. Ο γάμος της με τον Αντώνη Σρόιτερ, στη Σαντορίνη ήταν από τους πιο σύντομους στην ιστορία.

Νίκη Κάρτσωνα

Το 1995 ο τίτλος της «Μις Φωτογένεια» προσγειώνεται στα χέρια της Νίκης Κάρτσωνα. Η καλαματιανή πρώην πρωταθλήτρια της ρυθμικής είναι από τις ωραιότερες Ελληνίδες που έχουν κοσμήσει την ελληνική πασαρέλα.
Έχει κάνει πολλές γυμνές φωτογραφίσεις και χωρίς να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της λέει ότι ήταν επιλογή της:
«Ήταν επιλογή μου. Τα περισσότερα μοντέλα είχαν κάνει γυμνό. Δεν θα ισχυριστώ αυτό που θα έλεγαν οι περισσότεροι ότι ήταν στο πλαίσιο της δουλειάς μου. Το επέλεξα. Λέγαμε με τον μάνατζέρ μου ότι θα με μάθει ο κόσμος. Κάναμε γυμνό και τον επόμενο μήνα σε καμπάνια μαγιό ζητούσαμε περισσότερα χρήματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αυτές τις φωτογραφίες. Δεν είναι κάτι που μου αρέσει να βλέπω. Χωρίς να λέω ότι δεν τις έχω κάνει. Όμως δε νιώθω άνετα».

Βίκυ Καγιά

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της μητέρας της στα 14 της πρωτοασχολήθηκε με το μόντελινγκ. Ξεκίνησε κάνοντας φωτογραφίσεις για διαφημιστικές καμπάνιες, περιοδικά και τηλεοπτικές διαφημίσεις. Μόλις στα 19 της θα πάρει την απόφαση να μετακομίσει στο Παρίσι για να κυνηγήσει το όνειρο της, ενώ τα επόμενα χρόνια θα δουλέψει σε μεγάλε πόλεις της Ευρώπης όπως Λονδίνο και Μιλάνο. Μεγάλος σταθμός στη καριέρα της ήταν τα χρόνια που έμεινε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη. Το 2011 πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο της όνειρο αφού άνοιξε τη δικιά της σχολής για να μυήσει τους νέους και νέες στο χώρο της μόδας.

Μάνια Ντέλου

Μπήκε στο μόντελινγκ μόλις 13 ετών για να το εγκαταλείψει μόλις στα 22 της. Συνεργάστηκε με μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες σχεδιαστές, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικές εκπομπές. Το πρώην μοντέλο που στη δεκαετία του ’90 «όργωνε» τις πασαρέλες, εγκατέλειψε την καριέρα του για να κάνει οικογένεια. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά ενώ πρόσφατα αποφάσισε να κάνει το χόμπι της επάγγελμα. Έτσι ήρθε το ζαχαροπλαστείο της στο Νέο Ψυχικό.

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr