Είναι όμορφη, μορφωμένη και πλούσια. Η χήρα του Στιβ Τζομπς, Λορίν Πάουελ Τζομπς, ο θεματοφύλακας της κληρονομιάς του, φιγουράρει στις λίστες με τις πλουσιότερες δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου επιβεβαιώνουν ότι από τις μετοχές της Walt Disney που κληρονόμησε από τον πρώην σύζυγό της κέρδισε μέσα σε μία μέρα περισσότερα από 1 δισ. δολάρια με το περιοδικό Forbes να την κατατάσσει στις πιο πλούσιες γυναίκες του κόσμου.

Η περιουσία της 51χρονης κληρονόμου έφτανε τα διόλου ευκαταφρόνητα 19,6 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2015 και σύμφωνα με τις προβλέψεις ο τραπεζικός της λογαριασμός αναμένεται να φουσκώσει κι άλλο τα επόμενα χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο χώρο των επιχειρήσεων και των επενδύσεων με την απόδοση των μετοχών της Disney και της Apple να τις αποφέρουν αρκετά κέρδη για να συνεχίσει να επενδύει.



Οι σπουδές και η γνωριμία με τον Στιβ Τζομπς

Η 51χρονη σήμερα Λορίν Τζομπς από το Νιου Τζέρσεϋ έχει λαμπρές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Γνώρισε τον σύζυγό της μετά τη λήξη συνεδρίου, όταν έκανε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Η επιλογή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου δεν ήταν και τόσο τυχαία.

Σύμφωνα μ’ ένα βιογράφο, επέλεξε το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, επειδή, όπως είχε εκμυστηρευτεί σε μια συμφοιτήτριά της «ήθελε να γνωρίσει έναν εκατομμυριούχο στη Silicon Valley, όπως ο Στιβ Τζομπς». Στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλες διεθνείς εταιρείες όπως η Merill Lynch και η Goldman Sachs.

Από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τον γκουρού της τεχνολογίας έμεινε δίπλα του. Μοιράστηκε μαζί του τη δόξα, τη μεγάλη ζωή αλλά στάθηκε και βράχος απέναντι στο πρόβλημα με την υγεία του και τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Χορτοφάγος, όπως κι εκείνος, η Λορίν ασχολήθηκε επιχειρηματικά με τα βιολογικά προϊόντα. Επίσης δημιούργησε κι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα προκειμένου να βοηθάει φοιτητές χαμηλού εισοδήματος και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών.

Με τον Στιβ Τζομπς απέκτησαν τρία παιδιά. Ο Στιβ είχε ακόμα μία κόρη, την Λίζα Μπρέναν-Τζομπς, την οποία είχε αποκτήσει πριν το γάμο του.

Ήταν η Λορίν και τα τρία παιδιά τους, Έριν, Ιβ, Ριντ που έπεισαν τον Τζομπς, να αναγνωρίσει την κόρη που είχε αποκτήσει πριν από τον γάμο του, με τη ζωγράφο Κρις-Αν Μπρέναν. Ο Τζομπς είχε αρνηθεί την πατρότητα λέγοντας πως είναι στείρος.

Μάλιστα όχι μόνο την αναγνώρισε, αλλά την πήρε και στο σπίτι όπου ζούσε με τη Λορίν. Μάλιστα έδωσε το όνομά της στον υπολογιστή Lisa που δημιούργησε η Apple το 1984.

Η χήρα του Στιβ Τζομπς για την απώλεια

Η Λόρεν Πάουελ, αποφάσισε κάποια στιγμή να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για την απώλεια του συζύγου της. Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια μαζί. Όπως λέει η ίδια ήταν εξαιρετικός σύζυγος και πατέρας και η απουσία του δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται εύκολα.

«Μας λείπει κάθε μέρα. Βλέπουμε κάθε μέρα τι άφησε πίσω του αυτός το άνθρωπος. Τα προϊόντα για τα οποία ο ίδιος νοιαζόταν τόσο πολύ, για τον τρόπο που λειτουργούμε και επικοινωνούμε ως άνθρωποι στην καθημερινότητά μας. Έριχνε όλη του την προσοχή πάνω σε αυτά, ήταν η ζωή του» δηλώνει με δάκρυα στα μάτια.

Και συνέχισε: «Αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή του, ήταν να μπορέσει να δημιουργήσει εργαλεία για τη ζωή των ανθρώπων, ώστε εκείνοι να μπορούν να δουλεύουν με αυτά και να πιάνουν την κορυφή των δυνατοτήτων τους, χωρίς κόπο, εύκολα και απλά. Και το έκανε πραγματικότητα. Αυτή η “κληρονομιά” που μου άφησε, με κάνει να μπορώ να συνεχίσω το έργο του. Δεν θέλω να αλλάξω τη φιλοσοφία του».

Ο νέος έρωτας

Η Λορίν Πάουελ Τζομπς δεν παύει όμως να είναι μία νέα και πολύ όμορφη γυναίκα. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του φαίνεται πως ο έρωτας τής χτύπησε ξανά την πόρτα.

Τα δημοσιεύματα τη θέλουν να βγαίνει με τον Αντριάν Φέντι, πρώην δήμαρχο της Ουάσιγκτον, ο οποίος είναι κατά εφτά χρόνια μικρότερός της. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2011 σε ένα συνέδριο για την εκπαίδευση στο Χιούστον των ΗΠΑ. Αρχικά η σχέση τους ήταν αυστηρά φιλική, γρήγορα όμως πέρασε σε άλλο στάδιο.

Οι δυο τους συνεργάζονται επαγγελματικά στο Κολέγιο Τρακ, έναν μη κυβερνητικό οργανισμό που ίδρυσε η ίδια με σκοπό να παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε άπορους μαθητές. Το ειδύλλιο δεν άργησε να ανθίσει. Υπήρχε όμως ένα εμπόδιο: ο γάμος του. Ο Φέντι ξεκίνησε τις διαδικασίες διαζυγίου, αφήνοντας στη μητέρα τους τα τρία παιδιά του, φουντώνοντας και με το παραπάνω τις κακές γλώσσες που τον θέλουν ζευγάρι με τη χήρα Τζομπς.


Η 51χρονη δισεκατομμυριούχος απολαμβάνει τις διακοπές της στην Καραϊβική με τον 44χρονο Άντριαν Φέντι. Το ζευγάρι απόλαυσε τον ήλιο στα νησιά Κέιμαν και μετά γευμάτισε με τους φίλους του


Ο φακός τούς έχει τσακώσει πολλές φορές σε βραδινές τους εξόδους, να κάνουν τα ψώνια τους ακόμα και να απολαμβάνουν μία βαρκάδα

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr