Το όνειρο πολλών για τις διακοπές τους συνοψίζεται σε μια όμορφη παραλία και διαμονή σε απόσταση αναπνοής από την παραλία αυτή. Οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν (σχεδόν) κάθε είδους πολυτέλεια προκειμένου να απολαύσουν αυτή την εγγύτητα αλλά ορισμένα παραθαλάσσια καταλύματα συνδυάζουν τόσο τις ανέσεις όσο και τη θαλασσινή αύρα.

Η Daily Mail ξεχώρισε δώδεκα από τα καλύτερα παραθαλάσσια καταλύματα της Airbnb από όλο τον κόσμο, από σπίτια από μπαμπού στις Φιλιππίνες μέχρι κλασικές εξοχικές κατοικίες στην Αγγλία.

Ανάλογα με το είδος διακοπών που ο καθένας επιζητεί, αλλά και τον προϋπολογισμό του, φυσικά, τα παρακάτω «δωμάτια» μπορούν να ικανοποιήσουν όλων των ειδών τις επιθυμίες- απαιτήσεις των ταξιδιωτών.

Shaldon Beach Hut 1, Ντέβον, Ηνωμένο Βασίλειο

beachspitia1

Το Shaldon του Ντέβον έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις του καλού φαγητού, της ζωής στη θάλασσα και του παραθαλάσσιου τοπίου.

beachspitia2

Το σπίτι χωρά έως τέσσερα άτομα και η διαμονή κοστίζει 120 λίρες τη βραδιά.

Frinton-on-Sea, Ηνωμένο Βασίλειο

beachspitia3

Ιδανικός προορισμός για οικογένειες που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία των διακοπών στη βρετανική ακτή.

beachspitia4

Χωρά έως έξι άτομα και διατίθεται έναντι 31 λιρών τη βραδιά.

Salad Days Dunster, Ηνωμένο Βασίλειο

beachspitia5

Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση, αυτή η παραθαλάσσια οικία με τα παλ χρώματα και τη διακριτική διακόσμηση παρέχει πιο πολλά απ’ όσα φαίνονται: Διαθέτει υποδαπέδια θέρμανση (μην ξεχνάτε, είναι στη Βρετανία…) , μπάνιο με ντους, διπλό κρεβάτι και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με πλυντήριο πιάτων.

beachspitia6

Μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα και η διαμονή κοστίζει 70 λίρες τη βραδιά.

Piha Beach Hut, Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία

beachspitia7

Το μικροσκοπικό σπίτι είναι «χαμένο» μέσα στη βλάστηση και μπορεί να αποτελέσει «βάση» για εξορμήσεις σε όλη την περιοχή, τον καταρράκτη Piha, το δάσος, τα μονοπάτια και φυσικά, την παραλία.

beachspitia8

Δεν επιτρέπονται παιδιά κάτω των 12 ετών και το σπίτι- καμπίνα χωρά δύο άτομα έναντι 36 λιρών τη βραδιά.

Veuve Noire Beach Hut, Praslin, Σεϋχέλλες

beachspitia9

Περισσότερο διαμέρισμα θυμίζει αυτή η κατοικία, που διαθέτει και πισίνα με θέα τον ωκεανό, στις Σεϋχέλλες.

beachspitia10

Χωρά τέσσερα άτομα και κοστίζει 129 λίρες τη βραδιά.

Beach Hut, Πουκέτ, Ταϊλάνδη

beachspitia11

Μόλις μερικά μέτρα από τη θάλασσα αυτή η λιτή οικία βρίσκεται στην πανέμορφη και ήσυχη παραλία στο Cape Panwa.

beachspitia12

Χωρά τρία άτομα και κοστίζει 40 λίρες τη βραδιά.

Beach Hut, Calatagan, Batangas, Φιλιππίνες

beachspitia13

Εκείνοι που αναζητούν μια πιο παραδοσιακή εμπειρία διακοπών αναμφίβολα θα γοητευτούν από αυτή την «καλύβα» από μπαμπού. Με τις παροχές να κινούνται σε στοιχειώδη επίπεδα, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τον κοντινό κοραλλιογενή ύφαλο καθώς και τον ιστορικό φάρο του Cape Santiago που κατασκευάστηκε από τους Ισπανούς στα 1800.

beachspitia14

Η καλύβα χωρά τέσσερα άτομα σε κουκέτες και κοστίζει 33 λίρες τη βραδιά.

Fusion Agonda, Γκόα, Ινδία

beachspitia15

Έντεκα παραδοσιακά διακοσμημένες κατοικίες που απέχουν μόλις μερικά βήματα από την ήρεμη παραλία Agonda υποδέχονται τους ταξιδιώτες στη Γκόα της Ινδίας.

beachspitia16

Το συγκρότημα διαθέτει εστιατόριο και κάθε απόγευμα διοργανώνονται διαφορετικές δραστηριότητες, όπως υπαίθριες αγορές, συναυλίες, προβολή ταινιών και μαθήματα γιόγκα. Στο κάθε δωμάτιο χωρούν δύο άτομα και η διαμονή κοστίζει 18 λίρες τη βραδιά.

Δωμάτιο σε παραθαλάσσια οικία, Agonda, Γκόα, Ινδία

beachspitia17

Στην ίδια περιοχή όποιος θέλει να αποφύγει τις πολύ λιτές κατοικίες μπορεί να επιλέξει ένα κανονικό δωμάτιο σε αυτό το παραθαλάσσιο σπίτι.

beachspitia18

Χωρά δύο άτομα και κοστίζει 25 λίρες τη βραδιά.

Casa Liane, Βραζιλία

beachspitia19

Με την αχυρένια οροφή της και τον φοίνικα να ξεπροβάλλει από αυτήν, η οικία αυτή στη Βραζιλία μοιάζει βγαλμένη από το παρελθόν.

beachspitia20

Θεωρείται ιδανική για kite surfers και οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν τη φύση και τη θάλασσα. Η αιώρα και το τζακούζι υπόσχονται στιγμές απόλυτης χαλάρωσης. Χωρά τέσσερα άτομα έναντι 84 λιρών τη βραδιά.

Οικο-αγρόκτημα, Μπαλί, Ινδονησία

beachspitia21

Το σπίτι αυτό, με φόντο ορυζώνες, είναι φτιαγμένο σχεδόν εξολοκλήρου από μπαμπού.

beachspitia22

Διατίθεται μαζί με ένα… κινητό τηλέφωνο, ώστε οι φιλοξενούμενοι να παραγγέλνουν φαγητό και σνακ. Μπορούν ωστόσο να απολαύσουν και παραδοσιακό γεύμα με μενού του Μπαλί κάτω από το φως των κεριών και των άστρων. Χωρά τέσσερα άτομα και κοστίζει 50 λίρες τη βραδιά.

Σπίτι από μπαμπού, Μπαλί, Ινδονησία

beachspitia23

Θυμίζει περισσότερο… περίπτερο παρά σπίτι. Ωστόσο αυτό το χαριτωμένο κατάλυμα είναι ιδανικό για backpackers που επιζητούν διακοπές χαμηλού κόστους.

beachspitia24

Άλλωστε το ατού του είναι η μόλις μερικών λεπτών απόσταση από την παραλία Berawa, ένα από τα καλύτερα σημεία για σέρφινγκ στο Μπαλί. Κοστίζει 13 λίρες τη βραδιά.