Με 100.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση η Royal Mansion του ολοκαίνουριου και πολυτελούς ξενοδοχείου Atlantis The Royal στο Ντουμπάι είναι η ακριβότερη σουίτα ξενοδοχείου στον κόσμο.

Και πώς να μην είναι, άλλωστε, αν αναλογιστεί κανείς ότι για τα εγκαίνια του ξενοδοχείου  το παρών έδωσαν διάσημοι A-listers όπως οι Kendall Jenner, η Rebel Wilson και η Ellen Pompeo, ενώ η αποκορύφωση των εορτασμών ολοκληρώθηκε από την εμβληματική live εμφάνιση της Beyoncé.

Η σουίτα Empathy Suite στο Palms Casino Resort κατείχε προηγουμένως τον τίτλο, αν και η τιμή της έχει μειωθεί στα 75.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Architectural Digest.

Κατά τον σχεδιασμό των σουιτών του ξενοδοχείου «Θέλαμε κάτι πολύ κομψό, πολύ μεγαλοπρεπές, πολύ πλούσιο -κάτι που να είναι καθολικά ελκυστικό» λέει στο AD ο Timothy Kelly, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Atlantis, Dubai. «Ελπίζαμε ότι οι επισκέπτες θα μπορούσαν να έρθουν και να νιώσουν σαν στο σπίτι τους».

Η βασιλική σουίτα των 100.000 δολαρίων

Σχεδιασμένη από το GA Group, η σουίτα περιλαμβάνει τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα καθιστικό, μια τραπεζαρία, μια κουζίνα, ένα μπαρ και μια αίθουσα παιχνιδιών και ένα γραφείο σε δύο ορόφους, καθώς και μια βεράντα με πισίνα υπερχείλισης. Η σουίτα βρίσκεται στον 18ο και 19ο όροφο στην ουράνια γέφυρα του κτιρίου, προσφέροντας επιβλητική θέα από όλες τις γωνίες της σουίτας σε ορόσημα όπως το Burj Khalifa -το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο-, το Ain Dubai και τον Αραβικό Κόλπο.

«Καθώς μπαίνετε μέσα, θα παρατηρήσετε επίσης πολλά διακοσμητικά κομμάτια, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς», συμπληρώνει ο Kelly.

Η μεγαλοπρεπής είσοδος δίνει τον τόνο στον χώρο που φιλοξενεί αρχηγούς κρατών, βασιλείς και παγκόσμιους σούπερ σταρ της ποπ κουλτούρας. Στο εσωτερικό, το μάρμαρο Calacatta καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον χώρο των 12.140 τετραγωνικών μέτρων. «Υπάρχει πολύ μάρμαρο, και είναι πολύ κατά παραγγελία, μεγάλα, αρθρωτά κομμάτια που είναι τοποθετημένα με τρόπο ώστε η πέτρα να λειτουργεί ως τέχνη», προσθέτει ο Kelly.

Αν και σχεδόν συνώνυμο της πολυτέλειας, το υλικό μπορεί επίσης να δίνει μια πιο ψυχρή αίσθηση, οπότε τα απαλά υφάσματα όπως οι μεταξωτές κουρτίνες, τα μεταξωτά μάλλινα χαλιά και τα σεντόνια με 800 κλωστές μαλακώνουν κάποιες από αυτές τις σκληρές άκρες.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η ομορφιά του δωματίου που ήταν σημαντική για την ομάδα του Atlantis. «Έχει επίσης να κάνει με τα αξεσουάρ και τα amenities που θα βρει στο χώρο ο επισκέπτης της σουίτας, προσθέτει ο Kelly.

Για το σκοπό αυτό, δεν λείπουν τα διακοσμητικά στοιχεία που ντύνουν το δωμάτιο, όπως οδοντόβουρτσες, χτένες και ξυραφάκια από επιμεταλλωμένο χρυσό, προϊόντα μπάνιου Hermès, μπουρνούζια Frette, ένα εκτεταμένο μενού μαξιλαριών, τηλεόραση 146 ιντσών και ένα αποκλειστικό τραπέζι πινγκ-πονγκ Louis Vuitton, μεταξύ άλλων ανέσεων.

«Οι πελάτες μας είναι πολύ συγκεκριμένοι όσον αφορά τις ανάγκες τους», λέει ο Kelly. «Είναι πολυταξιδεμένοι, έμπειροι, εκλεπτυσμένοι και πολύ προσωπικοί σχετικά με αυτό που αναζητούν». Σε αυτό το επίπεδο, το πραγματικό σημάδι του μεγαλείου είναι η ευελιξία, εξηγεί ο Kelly.

Αν και η σουίτα μπορεί να φιλοξενήσει έως και εννέα ενήλικες και τέσσερα παιδιά, όλα τα δωμάτια του οικοδομικού τετραγώνου στο οποίο βρίσκεται μπορούν να συνδεθούν με το Royal Mansion, αν το επιθυμείτε. «Στην πραγματικότητα μπορεί να δημιουργήσει έως και 16 επιπλέον δωμάτια επιπλέον των τεσσάρων δωματίων που έχετε», λέει ο Kelly. «Η ικανότητά του να επεκτείνεται είναι πραγματικά μοναδική».

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια το ζητούμενο

Η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια συμπληρώνουν τις προσφορές της σουίτας, οι οποίες είναι ίσως τόσο απαραίτητες στο πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο όσο ένα κρεβάτι ή ένα μπάνιο θα ήταν σε οποιοδήποτε άλλο κατάλυμα.

«Ιδιαίτερα σε αυτό το επίπεδο, οι πελάτες αναζητούν τρόπους με τους οποίους μπορούν να απολαμβάνουν τον ιδιωτικό τους χρόνο χωρίς να είναι τόσο ορατοί στο κοινό», λέει ο Kelly. Ένας ιδιωτικός ανελκυστήρας στο υπόγειο εξασφαλίζει ότι οι επισκέπτες υψηλού προφίλ μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δωμάτιό τους χωρίς ανεπιθύμητες συναντήσεις.

Η ιδιωτική κουζίνα σημαίνει ότι οι σεφ από τα διάσημα εστιατόρια του θέρετρου μπορούν να ετοιμάζουν ειδικά μενού για τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να τα απολαύσουν στην ιδιωτικότητα της σουίτας τους.

Σύμφωνα με τον Kelly, όλα αυτά τα στοιχεία –προσεγμένος σχεδιασμός, πολυτελείς ανέσεις, εμπειρίες κατά παραγγελία και ενισχυμένη ιδιωτικότητα– δικαιολογούν την τιμή των 100.000 δολαρίων. «Το ζητούμενο ήταν να διασφαλίσουμε ότι είχαμε όλα τα στοιχεία που θα ήθελε κανείς και μια ιδιωτική απόδραση όπου οι άνθρωποι μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς να είναι ορατοί».