Την εκπληκτική στιγμή του σχηματισμού ουράνιου τόξου μέσα από συννεφιασμένους ουρανούς πάνω από θεαματικά ορεινά τοπία και άγριας ομορφιάς καταρράκτες αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που ακολουθούν, από την Ισλανδία.

Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Βαυαρό φωτογράφο και μηχανικό υπολογιστών Michael Fersch, ο οποίος τις έβγαλε σε ταξίδι του στο μονοπάτι Laugavegur.

«Μου αρέσει πολύ να βγάζω φωτογραφίες και αποφάσισα να επικεντρωθώ στα τοπία μετά την επίσκεψή μου στην Ισλανδία», δηλώνει. «Οι φωτογραφίες τοπίων προσφέρουν την τέλειο συνδυασμό καθώς και ταξιδεύεις και βρίσκεσαι στη φύση. Μπορεί κάποιες φωτογραφίες να είναι πολύ δύσκολες επειδή πρέπει να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις κουβαλώντας τον εξοπλισμό ενώ και ο καιρός είναι πολλές φορές απρόβλεπτος. Ο καθαρός μπλε ουρανός είναι η προτίμησή μου αλλά στις φωτογραφίες με ουράνιο τόκο νομίζω είναι πιο ωραία όταν έχεις βαριά σύννεφα, βροχή και λίγο ήλιο».

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα το τοπίο της Ισλανδίας, τονίζει πως είναι πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικό. «Ζω στη Βαυαρία, κοντά στις Άλπεις και εκεί το τοπίο είναι υπέροχο αλλά είναι δύσκολο να μην παρεμβαίνει το ανθρώπινο στοιχείο στις φωτογραφίες. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα στην Ισλανδία, μπορεί να είσαι στην κορυφή του βουνού και να βλέπεις σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων χωρίς κανένα ίχνος του πολιτισμού. Αυτό για μένα είναι καταπληκτικό», καταλήγει.

oyransiao2 oyransiao3 oyransiao4 oyransiao5 oyransiao1 oyransiao9 oyransiao6 oyransiao7 oyransiao8 oyransiao10