Την ξέρουν όλοι ως το «νησί των σφουγγαράδων». Άλλωστε, είναι το νησί που κατεξοχήν συνδέθηκε με την αλιεία, την επεξεργασία και το εμπόριο του σφουγγαριού. Ο λόγος για την Κάλυμνο, που εκτός όλων των άλλων αποτελεί κι έναν από τους πιο δημοφιλείς αναρριχητικούς προορισμούς, προσελκύοντας λάτρεις της φύσης και της αναρρίχησης από όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, η εφημερίδα «New York Times» σε εκτενές αφιέρωμα με θέμα τον αναρριχητικό τουρισμό είχε γράψει για την Κάλυμνο πως αποτελεί «χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάπτυξης» και ότι «από την εισαγωγή της αναρρίχησης στην τοπική οικονομία το 1997 έχουν καθιερωθεί περισσότερες από 3.400 διαδρομές, οδηγώντας σε αύξηση των επισκεπτών στο νησί. Αποτέλεσμα είναι πολλές υπηρεσίες φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων, των εστιατορίων αλλά και της διάθεσης εξοπλισμού, να γνωρίσουν ιδιαίτερη άνθηση».

Κάλυμνος

Είναι γεγονός πως οι Καλύμνιοι στήριξαν με πάθος και αφοσίωση το εγχείρημα, δημιουργώντας μια νέα ταυτότητα για το νησί. Κι εκεί που οι άλλοι έβλεπαν απλά… πέτρες, εκείνοι είδαν μία νέα ευκαιρία ανάπτυξης του τόπου τους, που τόσο αγαπούν.

Κάλυμνος

Έτσι, η Κάλυμνος δεν άργησε να αποκτήσει μεγάλη φήμη στον κόσμο των αναρριχητών τα τελευταία χρόνια. Βράχοι ασβεστόλιθου, αμέτρητες απόκρημνες πλαγιές και πέτρινες προεξοχές, πάντα με φόντο τη συγκλονιστική του Αιγαίου, είναι οι λόγοι που κανένα άλλο μέρος δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της.

Κάλυμνος

Εδώ, δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι αρχάριος ή πρωταθλητής, καθώς οι επιλογές είναι άπειρες και για όλα τα επίπεδα δυσκολίας. Επίσης, υπάρχουν έμπειροι δάσκαλοι που θα σας μυήσουν σε αυτή τη μοναδική αναρριχητική εμπειρία.

Κάλυμνος

Αναρριχητικές διαδρομές υπάρχουν κατά μήκος της δυτικής και βορειοδυτικής ακτής του νησιού. Όλες είναι εύκολα προσβάσιμες. Ωστόσο, το χωριό Μασούρι θεωρείται η «πρωτεύουσα» της αναρρίχησης, στο νησί. Η άνοιξη και το φθινόπωρο θεωρούνται οι καλύτερες περίοδοι για αναρρίχηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.