Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 31: Μοντρέ, Ελβετία

Χτισμένη στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, στα νοτιοδυτικά της Ελβετικής επικράτειας, η πόλη Μοντρέ θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελβετίας.

Το ελβετικό αυτό θέρετρο έχει ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια ιστορία του 20ου αιώνα, καθώς εκεί υπεγράφη η διεθνής συνθήκη για τη ρύθμιση του διάπλου, όπως ονομάστηκε το δικαίωμα της διέλευσης πλοίων στα στενά των Δαρδανελίων, από τη Μεσόγειο στον Εύξεινο Πόντο.

Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης και σήμα κατατεθέν της είναι ο πύργος του Σιγίον, χτισμένος σε ένα βραχονήσι μέσα στη λίμνη.

Η πόλη εξελίχθηκε σε διεθνές τουριστικό θέρετρο το 1815, ενώ τον 19ο αιώνα προσέλκυσε πολλούς καλλιτέχνες, συγγραφείς, ζωγράφους και μουσικούς, όπως ο Λόρδος Μπάιρον, ο Λέων Τολστόι και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Οι επισκέπτες της πόλης μαγεύονται από την μοναδική ομορφιά του τοπίου και λατρεύουν τους περιπάτους κατά μήκος της λίμνης, ενώ για τη διαμονή τους επιλέγουν ένα από τα ξενοδοχεία της Μπελ Επόκ. Το διασημότερο είναι το «Μοντρέ Παλάς», στα δυτικά του κέντρου της πόλης.

Η πόλη είναι ακόμα διάσημη για το ετήσιο Φεστιβάλ Τζαζ, που διοργανώνεται κάθε Ιούλιο από το 1967.

Στην άκρη της πλατείας Πλας ντι Μαρσέ, στην όχθη της λίμνης, βρίσκεται το άγαλμα του Φρέντι Μέρκιουρι, του διάσημου τραγουδιστή των Queen, για τον οποίο το Μοντρέ υπήρξε δεύτερη πατρίδα του.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!