Η ζωή της μπαταρίας του iOS5 είναι ίσως το μοναδικό παράπονο των χρηστών του iPhone 4 και 4S. Όσο η Apple δουλεύει στην επιδιόρθωση του ζητήματος, εμείς θα σας παρουσιάσουμε έναν εύκολο τρόπο για να εξοικονομήσετε μπαταρία στο νέο σας iPhone για να μην έχετε ποτέ πρόβλημα.

Ποιο είναι λοιπόν το κόλπο; Απλό. Θα απενεργοποιήσετε τις γνωστοποιήσεις που εμφανίζονται στην αρχική οθόνη του iPhone. Φυσικά όχι όλες, αλλά μόνο όσες δεν χρειάζεστε. Η βασική διαφορά του iOS5 με τους προκατόχους του είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται τις γνωστοποιήσεις των e-mail. Συγκεκριμένα, τα e-mail σας εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος του iPhone, κάτι που «καίει» αρκετή μπαταρία.

Όσο, λοιπόν, οι γνωστοποιήσεις για διάφορες εφαρμογές είναι ενεργοποιημένες, τότε καταναλώνει περισσότερη μπαταρία το κινητό σας. Εμείς, λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να τις απενεργοποιήσετε για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στην Ios συσκευή σας.

2. Πατήστε πάνω στις «Γνωστοποιήσεις»

3. Αναζητείστε στη λίστα τις εφαρμογές για τις οποίες δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε γνωστοποιήσεις, π.χ. τα e-mail.

4. Μετακινηθείτε στο κάτω μέρος της οθόνης και απενεργοποιήστε το «Σε οθόνη κλειδώματος», για την εφαρμογή που έχετε επιλέξει.