Έχει υπηρετήσει τη Ρόμα από τα πόστα του ποδοσφαιριστή, με μεγάλη επιτυχία μάλιστα, όντας και ένας από τους πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα της σεζόν 2000-01, όπως και από αυτό του τιμ μάνατζερ, όταν αποχώρησε από την αγωνιστική δράση. Ο λόγος για τον Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο, ο οποίος είναι το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση των πρωτευουσιάνων από το προσεχές καλοκαίρι.

Ο  Ντι Φραντσέσκο έχει κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης στην προπονητική του καριέρα, με τη Σοασουόλο να είναι το πιο ελπιδοφόρο πρότζεκτ που έχει δουλέψει. Ο 47χρονος κόουτς ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου από την Εμίλια Ρομάνια το 2012, όταν εκείνη ήταν στη Β’ κατηγορία και από τότε εκείνη έχει κάνει… θαύματα. Εκτός από το ότι σώζεται εύκολα κάθε χρόνο στη μάχη της Serie A, η μικρούλα Σασουόλο έπαιξε και Ευρώπη και μάλιστα είχε αρκετά καλές εμφανίσεις.

Όπως αναφέρει το Calciomercato, ο Ντι Φραντσέσκο είναι έτοιμος για το ακόμη πιο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, που είναι να αναλάβει τη Ρόμα. Οι «τζιαλορόσι» δεν θα συνεχίσουν με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο τους και δείχνουν έτοιμοι να επενδύσουν στον πρώην ποδοσφαιριστή τους, που σίγουρα θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Όπως μεγάλο στοίχημα είναι και η πρόσληψη του Μόντσι στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Μένει να φανούν τα αποτελέσματα, με τους Ρωμαίους να στοχεύουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, επίτευγμα εξαιρετικά δύσκολο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή η Γιουβέντους μοιάζει ανίκητη.