Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 29η αγωνιστική του Καμπιονάτο, με σημαντικές μονομαχίες τόσο στις υψηλές, όσο και στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής αυτής, το πρωτάθλημα θα διακοπεί για δύο εβδομάδες, δίνοντας, έτσι, την ευκαιρία στους προπονητές και τους παίκτες να πάρουν μια… ανάσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Το Σάββατο 16/03 στις 19:00 η Κατάνια υποδέχεται την Ουντινέζε. Τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός και αμφότερες τρέφουν ελπίδες για έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο Νικολά Σπόλι, ενώ για τους φιλοξενούμενους δεν θα αγωνιστούν οι Μαϊκοσουέλ και Μαουρίτσιο Ντομίτσι, που είναι τιμωρημένοι.

Στις 21:45 η πρωτοπόρος Γιουβέντους φιλοξενείται στη Μπολόνια. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έχει σημειώσει τρεις συνεχόμενες νίκες και η ψυχολογία της είναι στα ύψη, αφού φαίνεται να ξεφεύγει οριστικά από την επικίνδυνη ζώνη. Η «Μεγάλη Κυρία», με τον αέρα των 9 βαθμών που τη χωρίζουν από τη δεύτερη Νάπολι, θα παίξει για τη νίκη, η οποία θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τιμωριών.

Την Κυριακή 17/03 στις 13:30 η Σιένα υποδέχεται την Κάλιαρι. Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν την προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού και θέλουν να σημειώσουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, η οποία ενδέχεται να τους φέρει πάνω από τη Τζένοα. Η Κάλιαρι, όμως, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, ώστε να παραμείνει μακριά από τις τελευταίες θέσεις. Απών από την ομάδα της Σαρδηνίας θα είναι ο Λούκα Ροσετίνι.

Στις 16:00 η δυνατή στην έδρα της Φιορεντίνα αντιμετωπίζει την Τζένοα. Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα με νίκη διατηρεί ζωντανό το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται βαθμούς, αφού απέχουν μόλις δύο από τις θέσεις που οδηγούν στη δεύτερη κατηγορία.

Η απογοητευμένη από τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ Μίλαν, αντιμετωπίζει την ουραγό Παλέρμο, ελπίζοντας σε ανάκαμψη του ηθικού της. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κυνηγά τη 2η θέση και οι τρεις βαθμοί είναι απαραίτητοι, απέναντι στην ομάδα της Σικελίας η οποία δείχνει να παρατά κάθε προσπάθεια σωτηρίας. Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τιμωρημένους παίκτες.

Η Νάπολι θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες φιλοξενώντας την Αταλάντα. Η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι, που παρουσιάζει επιθετικό πρόβλημα τον τελευταίο καιρό, θέλει τη νίκη για να παραμείνει στην προνομιούχο δεύτερη θέση. Η Αταλάντα από τη μεριά της, δεν έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στη Serie A και θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο προπονητή της, Στέφανο Κολαντουόνο, καθώς και τον Τζουζέπε Ντε Λούκα.

Ενδιαφέρον ματς αναμένεται να γίνει στην Πεσκάρα, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Κιέβο. Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν την προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού, αλλά η ομάδα του Εουτζένιο Κορίνι είναι… σκληρό καρύδι και θα προσπαθήσει να πάρει βαθμούς απαραίτητους για την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία. Καμία ομάδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τιμωριών.

Στις 21:45 η Σαμπντόρια αντιμετωπίζει την Ίντερ. Η ομάδα της Γένοβας βρίσκεται μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και παίζει χωρίς άγχος, αντίθετα με τους «νερατζούρι» οι οποίοι, εκτός της κόπωσης από το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Τότεναμ, έχουν να αντιμετωπίσουν και την άσχημη ψυχολογία τους μετά την εντός έδρας ήττα που υπέστησαν από τη Μπολόνια. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, χωρίς τον Χουάν Χεζούς στη σύνθεσή της, θέλει απαραιτήτως βαθμούς, προκειμένου να παραμείνει κοντά στην 3η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επομένης περιόδου.

Στο Τορίνο η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τη Λάτσιο. Και οι δύο ομάδες έχουν ανάγκη βαθμών, αφού η γηπεδούχος δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο του υποβιβασμού, ενώ η φιλοξενούμενη κυνηγά την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Ερνάνες.

Η άλλη ομάδα της Ρώμης, η Ρόμα, φιλοξενεί την Πάρμα. Οι «τζαλορόσι» επανήλθαν κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και θέλουν να πάρουν το «τρίποντο» για να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο την πρώτη πεντάδα. Η ομάδα του Ντοναντόνι ψάχνει μερικούς βαθμούς ακόμη για να αισθάνεται ήρεμη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο:

Σάββατο 16/03

19:00: Κατάνια – Ουντινέζε
21:45: Μπολόνια – Γιουβέντους

Κυριακή 17/03

13:30: Σιένα – Κάλιαρι
16:00: Φιορεντίνα – Τζένοα
Μίλαν – Παλέρμο
Νάπολι – Αταλάντα
Πεσκάρα – Κιέβο
21:45: Σαμπντόρια – Ίντερ
Τορίνο – Λάτσιο
Ρόμα – Πάρμα

Πηγή: sport-fm.gr