Μερικές φορές στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένεις. Από εκεί που την μια μέρα δίνεις ζωή και ένταση σε ένα «πέταλο» οργανωμένων οπαδών, βρίσκεσαι ξαφνικά να βυθίζεσαι στο πένθος και να είναι δύσκολο να ξανασταθείς στα πόδια σου. Οπότε εκείνη η στιγμή είναι η ιδανική για να αποχωρήσεις με ψηλά το κεφάλι και να μην αφήσεις τίποτα να χαλάσει την μαγεία του παρελθόντος.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως έγινε και με τους «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ» τον ιστορικό και ιδιαίτερα δυναμικό σύνδεσμό οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα. Τον Αύγουστο του 2015 έφυγε από τη ζωή η ψυχή του συνδέσμου, ο Μήτσος, και τα υπόλοιπα παιδιά, συντετριμμένα  από την απώλεια, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν αυτό που έκαναν.

Το τελευταίο διάστημα η απουσία τους από τους Ζωσιμάδες (αλλά κι από τα υπόλοιπα γήπεδα της χώρας, που τους επιτρεπόταν να έχουν παρουσία) ήταν αισθητή και έτσι αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να πουν το οριστικό αντίο.

Σε μια κίνηση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά οπαδικά δεδομένα έκαψαν τα πανό του συνδέσμου, κατέστρεψαν τα υπόλοιπα και είπαν ένα συγκινητικό αντίο μέσω του blog που διατηρούσαν.

apeirotan---lhxh---kapsimo-paiwn---11april2017

«Τον Αύγουστο του 2015, όταν σκοτώθηκε ο φίλος και αδερφός μας Μήτσος, δεχτήκαμε ένα ανεπανόρθωτο χτύπημα. Χάσαμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Εκ των πραγμάτων είχαμε ανάγκη να βάλουμε μια τελεία. Για κάποιους ήταν άνω τελεία, με την ελπίδα για εκ νέου ενεργοποίηση όταν η καρδιά και η ψυχή θα το επέτρεπαν. Για άλλους από εμάς η τελεία ήταν τελεσίδικη. Για λόγους που επιθυμούμε να κρατήσουμε μόνο για εμάς, αποφασίζουμε σήμερα –κάτι λιγότερο από 2 έτη μετά- να βάλουμε την οριστική παύλα, δίπλα στην τελεία.

Οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ και επισήμως δεν υπάρχουν. Αυτή θα είναι η τελευταία τους ανακοίνωση. Ουδείς θα έχει δικαίωμα να τους «αναβιώσει», να τους «αναστήσει», να τους «ξανα-ιδρύσει» στο μέλλον. Για το λόγο αυτό καταστρέφουμε μόνοι μας όλα μας τα πανιά, τα πλακάτ και τις σημαίες, επιτρέποντας στους εαυτούς μας να κρατήσουμε μερικά μόνο κομμάτια αυτών, αποκλειστικά για προσωπική χρήση. Ίσως στο μέλλον, σε ένα οπαδικό μουσείο, που θα φτιάξουν οι οπαδοί για τους οπαδούς, να τους αξίζει μια ταπεινή γωνία.

Όσο για τους ανθρώπους που αποτέλεσαν τους ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ; Η ιστορία τους δε σβήνει, η διαδρομή τους δε διαγράφεται, η αγάπη τους για τον ΠΑΣ και την κερκίδα δεν εξανεμίζεται. Όλους θα τους βρεις σε κάποια εκδρομή, σε κάποιο κομμάτι της κερκίδας, σε κάποιο πέταλο, σε κάποιο κάγκελο. Άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, πάντα όμως ανάμεσα στους οπαδούς, και μόνο», αναφέρουν, μεταξύ άλλων στην αποχαιρετιστήρια επιστολής τους.