Τον Οκτώβριο του 2021, ο Τζος Καβάλο γνωστοποίησε πως είναι ομοφυλόφιλος, με το coming out του να αποτελεί θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, ένα άλλο μέλος της Αντελάιντ Γιουνάιτεντ, στην οποία παίζει ο ποδοσφαιριστής, ανακοίνωσε πως ανήκει στην LGBTQ+ κοινότητα. Ο λόγος για τη Γκρέις Γουίλσον, που πλέον μετά τον αυτοπροσδιορισμό ότι δεν έχει φύλο, αποκαλείται το Γκρέις Γουίλσον.

Η παίκτρια έγινε η πρώτη στην ιστορία του αθλήματος, που δήλωσε ανοιχτά ότι είναι non-binary . Εκείνη το μοιράστηκε μπροστά στις συμπαίκτριές της και συγκινήθηκε από την υποδοχή που έλαβε.

Τα κορίτσια ήταν υπέροχα και δέχτηκα μια αγκαλιά από όλες τις παίκτριες Μόλις το είπα, άρχισαν τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα, ήταν υπέροχο. Ένιωσα τόσο άνετα και με υποστήριξαν τόσο που ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα συναισθήματα, ήθελα απλώς να είμαι ελεύθερη» ανέφερε σε δηλώσεις της.

Η Ουίλσον θεωρείται ένα από τα καλύτερα ταλέντα στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Αυστραλίας. Παρόλο που δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο της με την πρώτη ομάδα έχει επιλεγεί από την Κ20 της Αυστραλίας για να συμμετάσχει στο Women’s Asia Cup.

Η τερματοφύλακας εξήγησε παράλληλα πως για εκείνη η αντίληψη του φύλου και το πως εκείνο δεν υπάρχει ήταν κάτι που συνειδητοποίησε μεγαλώνοντας. «Όταν ήμουν αγόρι παρατηρούσα πως δεν έβλεπα πως γίνεται κάποια πράγματα να είναι για κορίτσια ή παιδιά. Κάθε non-binary άτομο το βιώνει αυτό διαφορετικά», τόνισε συγκεκριμένα.