Το ποσό των 95.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικού βάρους περίπου 2,5 κιλών επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα, χωρίς να τα δηλώσουν στο Τελωνείο Κήπων, δύο Βούλγαροι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του προϊσταμένου του Τελωνείου Κήπων Θανάση Γρηγορίου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δύο Βούλγαροι, ερχόμενοι από την Τουρκία δεν δήλωσαν τα χρηματικό ποσά των 50.000 ευρώ ο ένας και των 45.500 ευρώ ο άλλος, τα οποία έφεραν στις τσέπες τους, καθώς και κοσμήματα που μετέφεραν στις χειραποσκευές τους.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η τελωνειακή νομοθεσία τα κοσμήματα που προέρχονται από τρίτη χώρα πρέπει να δηλωθούν στο τελωνείο, προκειμένου να πληρωθούν οι προβλεπόμενοι δασμοί και φόροι, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση ανέρχονται στο ποσό των 25.000 ευρώ για τα χρήματα που δεν δηλώθηκαν και στις 45.000 ευρώ για τα κοσμήματα.

Μετά την επιβολή των προστίμων, οι δύο Βούλγαροι αναχώρησαν, ενώ τα κοσμήματα παραμένουν στο τελωνείο, έως ότου οι ιδιοκτήτες τους δηλώσουν τον νόμιμο τελωνειακό προορισμό τους (Ελλάδα, Βουλγαρία ή Τουρκία), προκειμένου να τους αποδοθούν.